아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Sunday, December 28, 2008

citer pasal aku plak...

result last sem dah dpt... well, not what i expected... 2.89... hmmm.... a lot of things i have to do overcome to gain a better result... this is the last chance... well, aku x nk beratkan kepala aku lg...

last friday, aku gi tgk wayang dgn my sisters... tgk citer HISTERIA... seram giler... aku rasa cam membazir plak sbb almost setiap masa aku tutup mata... takut dowh... rasa nk tgk blk pun ada... Liyana Jasmay mmg bagus giler dlm citer ni... as usual... sama mcm dlm KAMI... well, she's the best... jalan citer ni pun best gak... still terngiang - ngiang dlm kepala aku mentera dlm citer ni... takut... everytime aku teringat citer ni, it'll give me a goosebump... huhu..

then, hari Sabtu, aku gi keluar jln2 dgn schoolmates kat Mid Valley... at first diorg ajak tgk citer The Day The Earth Stood Still... tp aku sampai lmbt... so, diorg pun dh beli tiket, sbbkan kelambatan aku, aku x dpt la tgk citer tu... kitorg still hangout kat Domino's... then sumer blk... diorg la blk, aku x...

aku plak gi tgk citer Cicakman 2: Planet Hitam... aku nk sgt2 tgk citer tu... then, ada satu show jer kul 6:30pm... sbbkan nk tgk sgt, aku beli gakla... tgk jugak aku citer tu... last2, aku smpai rmh kul 10 lebih... huhu... ingat nk blk naik bas, tp driver bas nk rehat 20 min plak... then my mom ambik kat perhentian bas dpn KTM Subang Jaya...

Cicakman 2: Planet Hitam, so-so la... prof Klon x byk peranan sgt... CGI x secantik Cicakman first... tp at least it answered a lot of question dr Cicakman first la...

muka penat time tunggu bas... huhu... :(


citer Histeria! superb! congratz James Lee & Liyana Jamay... and not to forget, my mom's friend in the same course while she taking her Executive Diploma, Noris Naini...


Cicakman 2:Planet Hitam was a so-so...

Cicakman 2 nya tiket... kat Mid Valley...

Histerianya tiket kat The Summit...


tiket ada, tp citer x tgk... huhu.. :(





Trailer HISTERIA




Trailer CICAKMAN 2: PLANET HITAM

Jogathon PASUM 2008/2009

20 Disember haritu PASUM ada wat jogathon... ni kira ko-ko la... yelah, kitorg mana ada koko khusus cam dak matriks... so diorg watla aktiviti camni utk memenuhkan 10% nk masuk IPTA tu... aku cam biasa la, ada asma, so x lari... hehehe... nasib baik aku ada kwn, dia demam, so dia pun x lari...

ni muka bdk x lari... ^_^


sepatutnya ada lucky number... tp, as usual, no aku x brp nk lucky... :(


ni 2 org kwn aku yg join lari... farah & wanie... diorg antara yg ujung2 la... hehehe...


ini 3 org kwn aku... yg belakang tu Atie, tgh: Fiza, yg dpn Aisyah...


ni pun my fren gak, ika..


ni antara yg top 10 for boys la...


ni pun antara top10 gak...


ni yg champion for boys... tutormate aku plak tu... agak membanggakan la... congratz Nado @ Khairul Nizam...


ni masa sblm boys dilepaskan...


time ni dah dilepaskan dah...

yg toleh tu, kwn aku la... kwn a.k.a roommate...


ni time girls dilepaskan...

ni la friends aku sblm jogathon start...


Dr Azizan bg taklimat sblm larian dimulakan...

video video

ASEAN University Games 2008 KL

well, sbbkn dh lama x hupdate kat sini, byklah citer yg nk diciterkan...
aku beruntung sbb aku and others PASUM student dpt jd wakil UM utk Majlis Pembukaan AUG2008KL & Majlis Penutupan AUG2008KL... well, actually, kitorg jd wakil UM sbb budak fakulti sumer cuti... yg ada cuma kitorg jer... huhu... tp best gaklah sbb dpt libatkan diri dgn big event cam ni kan... tgk performance Mawi, Syafinaz & Zahid... part plg best ialah Zahid nyanyi lagu kitaorg... GEMURUH... kitorg semangat giler nyanyi lagu tu... performance Syafinaz pun best gak... naik bulu tengkuk aku bila dgr dia nyanyi... eventhough aku x dgr apa yg dia nyanyi, aku tetap kagum dgn performance dia...


ni kontinjen Malaysia


time ni, dah wrap up dah...


time nk blk...


stadium dh nk kosong dh...


ni time student UiTM buat performance... lawa giler.. seius wa cakap lu... mesti dh lama diorg berlatih..


ni kontinjen negara lain...




ni time majlis penutup kat stadium tertutup... time performance Combo UiTM...


time ni performance Syafinaz... performance dia mmg buat aku mesmerized... aku suker giler performance dia...


ni opening ceremony...
video video video
ni closing ceremony... syafinaz performance...

Saturday, November 15, 2008

Atuk aku sakit.... :(

Hari Rabu hari tu, 12 November 2008, aku dpt call dr ibu aku yg atuk aku jatuh... jatuh longkang kat poliklinik... time tu, pak ngah aku bawa atuk aku gi klinik sbb dia demam... biasalah, bila kita demam, jalan pun mestilah terhuyung - hayang kan? itu jugaklah yg berlaku kat atuk aku... teruk gak atuk aku jatuh... tersembam muka dia... patah jari manis tangan kanan and tulang belikat retak...

Atuk aku dimasukkan kat hospital Klang... to be honest, hospital ni x seperti hospital2 yg pernah aku pergi... hospital ni mmgla agak lama... and biasanya aku tgk keadaan hospital camni kat dlm tv jer... kali ni baru aku dpt tgk dpn mata aku sendiri... atuk aku plak duk kat kelas 2.... kira cam dorm yg byk2 katil la.... wad orthopedik... agak mengerikan jgk sbb ada org kena masukkan besi kat dlm kaki, ada yg kaki kena gantung, ada yg patah tgn... mcam2 la... family aku ingatkan nk pindahkan atuk aku kat kelas 1... tp byk plak masalah... lg satu, bila hospital kerajaan ni, byk peraturannya... waktu melawat dr kul 12.30pm - 2.00pm & 4.30pm - 7.30pm.... nasib baik atuk aku kena duk kat hospital tu satu mlm jer... pastu diorg dah discharge atuk aku...

satu lg yg aku nmpk kat hospital ni, mostly doktornya chinese.... another field being dominated by the chinese... doktor melayu skit jer... even doktor practical pun chinese... Indian pun ada gak la... anyway, semoga atuk aku sihat sepanjang masa dan dipanjangkan umur olehNya... Amin...



sian atuk...



ni gambar atuk aku kat hospital...


another pic of him

Tuesday, November 4, 2008

Movies that I watched this past weeks...

Sebelum start final exam, aku still sempat tgk wayang lg... huhuhu... aku and my friends bergerak ke Mid utk tgk wayang... kitorg pecah kpd 2 grup... 1 grup tgk citer Kami The Movie satu grup lg tgk citer Senario: Episod 1.... aku x berminat sgt nk tgk citer senario ni... aku dah ikut Kami The Series, so aku nk tahu la ending citer ni kan... best gaklah, aku puas hati dgn ending citer ni... x mengecewakan... tp agak sedih gaklah sbb Abu mati... tp tgk Ali and Lynn, aku puas hati... lagu2 dia pun agak best gak... lagu tema citer ni lagu Mawar Khayalan by Laila's Lounge... sedap gak lagu ni...

Filem Kami ni byk gak menjawab persoalan - persoalan yg ditinggalkan dlm series... sbg cth, Adi akhirnya tahu jgk yg Vanila Ais sbnrnya dah mati... dan scene yg plg sedey ialah bila dia tahu sebanarnya Vanila Ais tu abg kpd Abu and both of them are dead... sedey dowh... sian giler...

Ali plak still dgn dadah dia... scene plg x blh blah... Lynn kena byr hutang dia kat Boy. so, dia kena keje dgn si Boy ni... dia kena hntr 'brg' tu kat klien Boy la kiranya... plg x blh blah, Ali rupanya klien Boy tu... Ali pun terkejut yg Lynn jd org srhn Boy... scene tu mmg cantik giler la...

Sofie plak break up dgn pakwe dia yg gatal giler... scene plg wat aku menyampah dgn pakwe dia time kat kedai kasut tu... bapak gatal pakwe dia... konon nk sarung kasut tp raba betis lebih2 plak... OVER giler... Menyampah... PERVERT btul...

In the end, sumer akhirnya tahu gak yg Lynn tu sebenarnya Teka Teki... tp lg sedey org yg 1st tahu ialah Abu... Abu mati masa nk selamatkan Ali dr kena tikam dgn Boy... time Abu dah nk mati pun, dia boleh gelak2 lg... sedey giler... :( aku nk nangis time tu... Lps Abu mati, Ali bengang giler.... hbs dia belasah kereta dia... Lynn yg sedang memangku Abu hbs bermandikan darah... time tu agak sedey la... lg scene yg sedeh masa Ali nk cuci darah yg ada kat tempat ddk blkg kereta dia... time tu sedey gak lar...

Scene yg best gak masa diorg sumer happy2 kat PD tu... nmpk betapa rapatnya diorg... suker tgk friendship diorg... close giler...






31 Okt 2008, tarikh aku hbs pereksa... aku hbs ptg dlm kul 6 cam tu... mlm tu aku straight gi kluar ke Mid... aku and kengkwn aku la... sampai2 jer kitorg mkn dulu... then aku gi kat tmpt wayang... aku ingat kengkawan aku yg lain nk tgk wayang gak tp diorg x nak... aku mmg nk tgk... nsb ada gak kwn aku si Farah ni nk tgk gak... so, kitorg straight trus gi beli tiket... nk tgk Tropic Thunder tp citer tu dah selling fast yg kul 9:15 nya... tp kitorg tnya jer... dahlah 18 PL plak tu... 1st time sbnrnya aku tgk citer 18 kat wayang... best gak... huhu... best bkn apa, best cerita tu... mmg x menyesal beli tiket even duduk dpn skali pun...

serius citer tu mmg best giler... kelakar hbs la.... dahlah pelakon2 Hollywood yg bsr2 gak la... Ben Stiller (Night at the Museum), Jack Black (School of Rock), Robert Downey Jr. (Iron Man), Tom Cruise plg x blh blah... akhir2 citer baru tahu yg dia tu sbnrnya Tom Cruise... mana x nya, make up dia mmg jd la... bygkan, Robert Downey Jr tu pun diorg blh make up kan jd org kulit hitam... through out cerita mmg x perasan pun yg dia tu org kulit hitam... nk dkt akhir2 baru dia tnjk muka dia sbnr... citer ni mmg BEST la... no wonder review dr press sumer kata best... x sia2 tiket aku... hehe... mmg best...




Monday, November 3, 2008

Final Exam Is Done & Wedding I attended last Saturday...

Alhamdulillah, akhirnya penantian selama 2 minggu berakhir jua... Final exam habis jua tp result nnti x taulah camne... InsyaAllah baik kot... anyway, after that aku cuti for another 2 weeks... tp cuti2 pun aku ada exam MUET gak... speaking MUET plak tu... aku bkn x blh speaking cuma bila aku speaking, sumer jd terabur... even one single easy word pun aku x blh cari... tp I still believe that I can do it... InsyaAllah boleh...

ok, aku blk rmh hari sabtu hari tu... mlmnya plak, aku attend wedding dua pupu aku... best gaklah, kat country club... yelah, org mampu bolehla... tempat dia pun agak strategik, kat tepi kolam renang lg... tp as usual, yg kahwin ni anak sulung... so, ada la kekurangannya... anyway okla... yg menarik p'hatian aku ialah love story dua pupu aku ni... diorg ni sbnrnya satu sekolah kat MRSM Taiping... pastu lepas dah lama terjumpa semula kat kedai rasanya... kat Mid aku rasa... x pastilah... tp lbh krg cam tu la ceritanya... tp lps bbrp lama knl, terus kahwin... tu yg agak sweet tu.. yelah, schoolmate tu... kadang2 x sangka jodoh kita tu dr rakan sekolah kita sendiri... itulah takdir Allah...


ni la function kat tepi kolam renang...



ni gambar family ku sedang berkumpul dgn other relatives...

another pic from the function...

ni lah kolam renangnya...



ni pun sama gaklah... same pic....

Sunday, October 19, 2008

Final Exam is just around the corner....

tension giler dgn exam ni!!! byk lg x study dan aku masih mengadap tenet lg... apala nk jd dgn ko ni mira... x taulah aku... apa2 pun, sesapa yg baca blog aku ni, aku nk minta maaf dan doakanlah agar aku dan kwn2 ku dpt keputusan yg cemerlang... Amin...

Semoga ALLAH memberkati ilmu yg aku pelajari di sini... Semoga aku mendapat keputusan yang cemerlang utk meneruskan perjuanganku dlm mencapai cita2 ku yg masih samar ini... Amin....

Tuesday, September 30, 2008

Syafika Alya & Raya...

Lebih kurang seminggu lebih gak aku tak hupdate kat sini... hari jumaat lps, aku blk rmh... sampai2 rmh je aku dikejutkan dgn berita yg mak aku nk amik baby kat rumah Datin (rumah bos mak aku yg dkt je ngan rmh aku. >yelah, dah family aku menyewa kat rmh bos mak aku)... mak aku pun blk time buka... mak aku sampai je, mak aku msuk dgn mendukung seorang bayi... cumil giler.... nama dia SYAFIKAH ALYA... sblum tu, aku, my sis, ain, and my ayah berteka - teki apakah jantina baby tu... adik and my ayah hope for boy sbb dah adik - beradik aku sumer perempuan so, nk gakla rasa jaga baby lelaki tapi seperti jangkaan aku, baby tu baby perempuan...



nilah Syafikah Alya... cute kan... :)

sebenarnya, baby ni ada family crisis. x perlulah aku ceritakan apa crisisnya... tp yg pasti lbh krg 2 hari 3 mlm, family aku telah diceriakan dgn kehadiran seorang bayi... setelah hmpir 9 thn, family aku x da baby, sumer agak kekok... yelah, adik aku yg last pun dah 9 thn dah...



Kitorg panggil dia ika... family dia panggil dia aliya. dah adik aku sorang tu pun, kitorg pgl alya, so, x blhla panggil dia alya...



my ibu ckp, dia ni mewarisi kecomelannya dr mak dia la... sbb bapak dia agak 'ireng' cam ayahku... hehe... lagipun, nenek dia ni cina mualaf... so, gene cina dia adala... cuba tgk kening dia tu...


serius, selepas bapak dia amik dia blk, aku rasa rindu gakla... tp aku sentiasa ingatkan diri aku yg dia ni anak org, so, dia pun mesti nk bersama dgn family dia... lg2 time raya...



dlm gambr ni, nmpk giler muka cina dia... gwiyeo, kawai, cumil GILER!!!!!!

Ramadhan semakin melabuhkan tirainya, Syawal menjelma tiba... Di kesempatan ni, sy, nuramirah liyana roslan ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kalau pernah terkasar bahasa, terngumpat kat belakang or dlm hati, termenyinggung perasaan org... sy nk mintak maaf byk2... semoga Syawal ni dpt merapatkan hbgn kita sesama saudara Islam...

Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin...

Sunday, September 21, 2008

Result math aku yg teruk....

Last week, I got my midsem result and its not what I expected... I sucked in my math subject... teruk giler keputusan aku... I failed 1 paper... if the D gred is a fail gred, so, i guess i failed 2 paper... Vector paper and Algebra paper aku mmg terk giler la... aku x tahu napa aku ni teruk giler dgn math... tp aku dah pernah mengalami markah yg lg teruk dan agak sama dgn situasi aku skrg...
aku tau yg aku blh buat lbh baik... InsyaAllah, final nnti aku akan berjaya... Amin... I got to fall in love with MATHEMATICS to make me success in it... gotta love MATH!!! gotta love MATH!!! MATH!!! MATH!!! MATH!!!

Sunday, September 14, 2008

Movies yg aku aku tgk over the weekends...

Weekend ni aku blk rmh cam biasa... blk2 rmh, seperti biasa, bawak je blk lecture2 notes... buatnya tak jugak... my mom fetch me n my sister then kitorg gi mydin nk shopping brg2 runcit skit utk berbuka puasa... aku pun amik peluang ni nk beli cd baru... kwn aku plak promote citer ayat-ayat cinta kat aku... aku pun apalagi, carilah citer ni...

sampai2 rmh, buka puasa, solat cam biasa then rest dpn tv... buku still dlm beg lg... kul 9 ada citer CLICK kat HBO... aku pun mengadap citer ni... best gak cier ni... pelakonnya, Adam Sandler... seperti yg diketahui ramai, Adam Sandler ni kan mmg kelakar giler... tp citer kali ni mmg agak difference skit dr watak2 sblum ni yg dia prnh bawa la... citer ni ada mesej... the most important thing in the world is FAMILY... scene yg plg menyentuh perasaan aku bila tgk citer ni bila time watak adam sbg michael tgh kejar anak dia, Ben, sbb nk srh ank dia pentingkan family... part tu mmg touching giler la...


ni vcd yg aku baru beli sbb kwn aku rekomen kan... love story in this movie mmg touching and sweet habis la... it's all about a man name, Fahri... dlm movie ni, aku blh tgk betapa seorg lelaki menjaga batas2 pergaulannya dgn perempuan... betapa seorg lelaki menghormati perempuan... dia hanya akan menyentuh perempuan tu bila perempuan itu sah menjadi isterinya... dlm movie ni jgk it show betapa Allah telah menjadikan setiap hambanya jodoh mereka masing - masing...

sebenarnya, movie ni menceritakan ttg seorg lelaki yg belajar kat Al-Azhar University. dia ni diminati oleh ramai perempuan sbbkan akhlaknya yg baik, sifat ambil berat dan prihatinnya... tanggungjawabnya terhadap Allah dan agama Islam... kiranya, kalau nk jd calon suami tu mmg sesuai giler la... jd idaman sumer wanita... akhirnya, Fahri ni jumpa jgk dgn jodohnya iaitu Aisyah, seorg muslimah yg menjaga auratnya, menjaga akhlaknya, menjaga keperibadiannya dan tidak menunjukkan auratnya kepada orang yg bkn muhrimnya... kiranya, dia ni perempuan idaman sumer lelaki dan perempuan yg menjadi inspirasi kepada perempuan2 lain...

part yg plg best dlm citer ni, bila Aisyah tu sanggup berkorban dgn merelakan suaminya, bernikah dgn perempuan lain semata - mata nk selamatkan suaminya drpd fitnah org dan selamat drpd dijatuhkan hukuman gantung... tetapi akhirnya, jodoh mereka berdua lebih kuat...

citer ni aku tgk last night... citer the butterfly effect 2... citer ni pun best gak... hero citer ni blh putar blk masa dgn hanya tgk gmbr... tp consequencesnya dia akan mengalami sakit dan future ttp akan berubah... lastly, dia yg mati utk selamatkan perempuan yg dia cintai dan ank dia.... agak best gaklah...




Monday, September 1, 2008

Waaa!!!! Dah nk blk hostel...

Jap lg aku dah nk blk hostel...

Kena wat kerja tutorial2 aku yg x siap2...

Sedeynyer.... first time x puasa dgn family...

Weekend jer boleh blk...

huhuhu....

Salam Ramadhan...

Ramadhan telah tiba lagi...

Inilah masa untuk kita memperbanyakkan lagi ibadah kita kepada Allah SWT...

Bulan Ramadhan yg penuh berkat perlulah kita isi dgn ibadah yg ikhlas hanya untuk DIA...

Di kesempatan ni ingin saya memohon maaf atas salah silap yang pernah saya lakukan secara sengaja atau tidak...

Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan baik...

Semoga segala ibadah kita diterima oleh Allah SWT...

Amin...


More RAMADHAN graphics

Saturday, August 30, 2008

1957: Hati Malaya... 51 thn Malaysia MERDEKA....

Hari tu aku tgk citer 1957: Hati Malaya arahan Suhaimi Baba. Sebenarnya dr last year lg aku nk tgk citer ni tp x berpeluang sbb last year aku ada SPM exam so, aku tunggu cd or dvd dia keluar jerla... tp sampai skrg aku still x dpt cari lg cd citer ni... aku pun x tau napa... setelah sekian lama menunggu untuk menonton movie ni, akhirnya khamis malam jumaat haritu tecapai gak hasrat aku utk tgk filem ni... aku ingat lg, adik aku ketawa kat aku bila aku ckp aku mmg berkobar - kobar nk tgk citer ni... mungkin sifat patriotisme dia x tinggi lg... kalau mcm aku, I love history... x tau napa tp mmg aku fall in love dgn sejarah ni... sebelum ni aku suke world history... tp selepas aku tgk citer ni, aku lebih menghargai history of malaysia....

Cerita ni mmg bagus giler utk generasi muda Malaysia sekarang... cerita ni mmg menambahkan sifat cinta akan negara kita MALAYSIA... scene plg menarik dlm cerita ni ialah apabila kesanggupan org Melayu dlm membantu Tunku Abdul Rahman ke London utk mencapai kemerdekaan.... scene tu mmg touching giler... Tunku sampai menitiskan air mata bila melihat org Melayu bersama dia... mmg agak sedih time tu...

pelakon yg membawakan watak Tunku Abdul Rahman dan Dato' Onn Jaafar mmg superb! amazing! mmg tabik giler... diorg mesti dah buat research yg begitu details... memang real apa yg diorg perform dlm filem ni... syabas Che Kem & Zaefrul Nadzarine... filem ni juga betul2 show macam mana peritnya pejuang bangsa dulu mencapai kemerdekaan utk negara kita... cuma aku x brp puas hati dgn CGI citer ni... nmpk sgt x real... tp it still x melunturkan minat aku tehadap citer ni... Shumi have done a good job... well done Shumi...

antara perkara yg aku suke lg bila aku tgk tokoh2 merdeka ni ialah bila tgk keturunan diorg akhirnya mengikut jejak langkah mereka... seperti contoh plg dekat... pemangkin kebangkitan org melayu dgn menubuhkan UMNO ialah Dato' Onn Jaafar. anak dia menjadi perdana menteri ketiga iaitu Tun Hussein Onn. cucu dia pulak jadi menteri pelajaran Malaysia, Dato' Seri Hishamuddin... ada lg contoh seperti Haji Ahmad Badawi. dia antara tokoh yg membantu tokoh pejuang kemerdekaan, Tunku Abdul Rahman, Tun Dr Ismail, dan lain2... Bapa Haji Ahmad Badawi, Syeikh Abdullah Fahim pula merupakan tokoh yg bertanggungjwab dlm meberikan tarikh kemerdekaan kita sekarang 31 Ogos... sekarang, anak Haji Ahmad Badawi dan cucu kepada Syeikh Abdullah Fahim pula menjadi Perdana Menteri Kelima Malaysia which is Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Lagu tema cerita ni pun best gak, which is Lagu Hati nyanyian Siti Nurhaliza & lagu Perlu Kamu nyanyian duet Ajai & Kris Dayanti. dua2 lagu ni mmg sesuai utk cerita ni... Aku betul2 harap lebih banyak lagi historical filem mcm ni di hasilkan oleh penghasil2 filem di negara ni... jgn fikirkan ttg keuntungan saja tp fikirkan ttg mesej positif dan patriotisme yg ingin disampaikan dalam sesuatu filem tu... dan aku berharap dan menyeru generasi muda utk menghargai dan cuba menghayati erti kemerdekaan itu sendiri... jgnlah kita hanya sekadar mempelajari sejarah Malaysia tanpa kita menghayati sejarah negara kita sendiri...

ini one of scene dlm citer 1957: Hati Malaya...

dlm beberapa saat lg, negara kita Malaysia akan menyambut sambutan kemerdekaan yg ke 51... semoga Allah akan melindungi dan merahmati negara kita Malaysia...semoga Malaysia akan mencapai kemajuan dan akan lebih mantap di mata dunia...
Amin...