아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Wednesday, July 30, 2008

Movies that I have watched this 3 days...

Hari ni aku tgk DVD yg baru aku beli haritu. citer LOVE... punya la lama aku tunggu DVD citer ni... akhirnya ia berada di tgn ku jua... hahahaha.... citer ni agak bolehla... disebabkan citer ni merupakan olahan semula daripada citer CINTA, so, kebanyakkan jln citernyer bisa dibaca... hehehe.... kiranya boleh tahulah apa akan jd lepas ni... cuma LOVE ni mmg agak berbeda dr CINTA but for my opinion, I will choose CINTA than LOVE... cuma ada beberapa scene yg mmg aku rasa best dan sweet giler la... dan ada yg sedih gak.... cam watak Dinda tu... last2 mati sbb kanker payudara... sedih giler.... nk wat camne, mmg akn ada org yg mati dlm citer ni... tp umur dia muda lg... Ajal maut ditgn Tuhan... siapalah kita utk mengatur dan menentukan...


Inilah yg aku buat td, sambil tgk citer LOVE sambil buat tutorial, tp x siap2 gak... hampeh betul Mira ni... InsyaAllah, mlm ni aku akan acceleratekan otak dan engine aku utk siapkan byk2 tutorial... <---ckp, jgn x buat.... hehehe (pesan pd diri sendiri)



One of my favourite scene, romantic giler.... lps jer dia meluahkan perasaan, satu group org main violin utk Tere.... sweet giler... lagu Sempurna plak tu... syoknyer.... aku plak yg lebih2.... hehehe...



ni pun scene best gak ni... diorg peluk tgh2 railway keretapi... bahaya mmg bahayalah... sekali tgk, agak ngeri gak... tp dah pengarah suruh nak wat camne... kenalah wat gak... tp aku suker scene ni... unik... Kabir Bhatia mmg tidak mengecewakan aku dgn memberikan shot2 yg menarik... Well done, Kabir... love your camera shots in all your movies....



Okey, baru2 ni pun aku tgk citer Pitch Black kat Star Movies... dulu dah pernah tgk dah citer ni kat TV3... sbbkan dah lama, aku tgklah blk.... best giler.... superb giler.... giler bab citer ni.... aku suker giler... dahlah konsep citer pasal sci-fi... berkaitan dgn space and future plak tu.... mmg kenalah dgn heart and soul aku ni... hehehe... pelakon citer ni Vin Diesel... citer ni mmg best. citer ni mengisahkan ttg penumpang kapal pengangkutan yg membawa passengers dr satu planet ke planet yg lain... atas sbb2 tertentu mrk terhempas kat satu planet yg terasing... tanpa mereka sedari, planet tersebut sebenarnya berpenghuni... bila planet tu mengalami eclipse, bila sumer jd gelap gelita, penghuni planet tu pun keluar dan mencari mangsa... hehehe... di sinilah mulanya usaha mereka utk survive...



Aku tertarik dgn watak Jack yg dilakonkan oleh Rhiana Griffith. sekali pandang mmg ingat dia ni lelaki... dah nk dkt akhir2 citer, barulah diorg revealkan sbnrnya dia ni perempuan... aku ingat lg camne Riddick ckp time tu...
"I think we should just keep moving," Imam said to Riddick.
"I don't know about that, especially when we have a bleeding girl with us," Riddick replied to Imam.
"She doesn't have any cut," John said to Riddick explaining that Fry doesn't injured.
"Not her. Her," Riddick said by looking towards Jack.
This is the moment where everyone know that Jack is a girl. masa first time tgk citer ni, aku pun terkejut... tp lps dah tgk byk kali, aku rasa ini antara favourites scene aku dlm citer ni... yes mmg favourite giler scene tu...


Lagi satu yg aku suker dlm citer ni, cara Riddick ckp tu mmg agak macho la sbb dia cam x takut langsung ngan apa2... one of my favourite tagline, "One rule: Stay in the light"<--- tagline ni time dia berlawan dgn John. "Are you afraid of the dark?"<--- tagline ni time diorg dpt tahu yg akan berlaku eclipse kat planet tu and dia tanya kat Fry. last but not least, time diorg dh nk berlepas dr planet tu, Jack tnya dia "why are we not leaving?" Riddick replied, "we can't leave without saying good night." pastu dia start enjin spaceship tu, terus dia bakar alien2 tu... wah, mmg superb gilerla scene tu...



this is one of the scene in Pitch Black...

lagi satu citer yg aku tgk, citer Knocked Up... citer ni mmg byk giler scene yg x elok... so, don't wanna talk about that... aku akan citer mende yg best jer ttg citer ni, citer ni ada moral dia gak... the best part from this movie is bile lelaki tu willing to change in order to take care of his child... kiranya dia sanggup tinggalkan sumer mende yg dia suke buat demi anak dia... mmg bagus giler la... dari x da kerja, dia cari kerja. pastu dia cari apartmen plak.... pastu dia baca buku preparation utk menyambut anak dia... pastu dia dah x hisap dadah... mmg bgs gilerla sbb dia willing to change for the sake of his daughter.... respekla... antara sbb aku nk tgk citer ni sbb ada Katherine Heigl. itu jer...



okeylah, itu jer movies yg aku tgk lately... nnti, ada tgk movies yg aku suker lg, aku updae kat sini.... ciao....






Life as Physical Science student in PASUM...

Life as Physical Science student in PASUM...

setiap pagi, aku bgn dlm kul 6:30 am or 6:40am... aku selalu set alarm kul 5:20am or 6:00 am tp mesti terlajak sampai 6 lebih... aku pun x tahu nk wat camne lg... mybe sbb aku and my roommate tido kul 3 pagi kot (itu plg lmbt la...)

okey, bgn 6 lebih, solat and mandi dan bersiap utk gi kuliah... sebagai dak Sains Fizikal, jadual kitorg mmg awal skit dr bdk Hayat cause kuliah kitorg mula kul 8 pg... then kelas sampai kul 1:00 tengah hari. then kitorg lunch and solat zohor...

kelas ptg plak, wether kuliah or amali (which is in lab. thank God aku dak Fizikal so, amali hanya utk Kimia & Fizik jer. kalau dak Hayat tmbh Bio lg... Kimia & Fizik pun dah fening, ini pulak Bio...ish3) or kelas tutorial... dan sumer ni berlajuntan sehingga kul 5 petang...

blk dr kuliah aku akan beli dinner... kalau aku mls nk beli, aku akn mkn maggie jer... kdg2 muak dgn mknn kat kafe... biasalah tu... lps beli dinner, blk bilik and TIDO yerla... aku nk topup utk mlm. mlm nk study.... <---chewah, study kunun... bkn study mana pun cuma nk siapkan tutorial yg x siap lg... hehehe....

aku akan mandi dlm wkt maghrib kot... kalau awl2 dulu aku rajin gak solat jemaah kat surau tp belakangan ni aku dh jrg plak... aku pun heran dgn diri aku ni... lps solat, mulalah aku wat tutorial, and perkemaskan lecture note aku... aku akan duk kat meja tu sampai kul 3 or kalau dah ngantuk sgt dlm kul 2 pg or 1 lebih kot... kalau 1 lebih tu kira awl gakla... then, hidup aku ulang2 dgn rutin yg sama... tahu2, sedar2 jer dah nak masuk minggu baru... mcm cepat giler masa berlalu kalau kat PASUM tu... biasalah...

okeylah, mcm tu jerla serba sedikit kisah hidup aku kat Pusat Asasi Sains UM and Kolej Kediaman Raja Dr Nazrin Shah tu...

Tuesday, July 29, 2008

My passion towards AF (Akademi Fantasia)...


Hari ni nk citer skit pasal passion aku towards AF ni... aku x tahu knapa aku minat sgt2 dgn AF ni... kdg2 tu blh sampai thp histeria x tentu pasal... hehehe...okey, aku mula mengenali AF ni pd thn 2003 tp pd thn itu aku x ada Astro so, aku cuma dgr kwn2 aku citer jer pasal AF ni... Tp aku agak lucky sbb aku dpt tgk final AF1 ni. pd time final tuela baru aku mengenali pelajar2 AF ni... aku begitu tertarik sekali dgn NANA. sebab at that time, she had the husky voice... aku plg suker time dia nyanyi lagu I Will Survive... lagu nyamuk... hehe... tu yg wat aku tertarik ngan sore Nana ni...


Pada tahun 2004, aku and my sisters dah pujuk parents aku masukkan Astro kat rmh... so, bile AF start jer, kitorg yg depan dulu... time ni, aku plg minat LINDA NANUWIL... I adore her voice... very unique... aku mmg sentiasa sokong dia ni sbb aku tahu dia ni berbakat besar... tp sayang, lately, dia dah tenggelam sbb dia ada problem related with her voice. so, she need time to heal. dia ni pun pandai main gitar... aku and adik aku inspired to learn playing guitar cause of her lah... tp aku ni mls skit nk blajar byk not... not yg ssh2... aku cuma belajar not2 yg senang jer la... hihihi... hope Linda boleh menonjolkan diri blk...


Utk AF3, which is in 2005... 'Year of Mawi' kononnya.... menyampah aku... aku minat Akma time ni... aku x tahu napa aku blh minat dgn akma ni padahal dia ni cam low profile jer... suara pun biasa jer. tp aku suker tgk attitude dia kat dlm diary... tp aku plg menci skali dgn Mawi... agak lama gakla aku benci ngan Mawi ni... dah dkt 2008 ni barulah aku blh terima dia ni... hehehe... itupun sejak dia dah couple dgn Ikin... barulah hati aku terbuka utk terima Mawi ni...


Antara sbb napa aku minat Akma ni ialah gosip dia dgn Felix yg hanya kekal kat dlm AF jer... huhuhu... aku ingat lg satu insiden yg aku wat time tgk final knsert AF3. time tu, Felix tgh nyanyi lagu Warkah Berlagu Pilu. tetiba jer Akma masuk... apalagi terus berlompat aku... aku terus lompat naik atas kerusi... aku x tahu apa yg posses aku time tu... aku pun rasa pelik gak bila ingat blk... hehehe...



2006, aku tgk gak AF4 ni. aku minat Salima. aku pun x tahu napa aku minat minah ni. maybe sbb dia perempuan bertudung yg pertama msk AF so, aku pun sokong dia la... tp sore dia pun bknnya sedap sgt... mmg x da yg sedap pun.... to be honest la... but now, aku mmg x suker langsung dgn minah ni... sebabnya apa? sebabnya, ada satu artikel kat dlm paper (with picture) okey... artikel tu mengatakan yg minah ni sanggup tanggal tudung utk berlakon teater... dia pun blh kata yg dia pakai wig... dia x tau ke pakai wig is worse as tanggal tudung... sama jer. tanggal tudung and pakai wig = berdosa and haram... sorrylah kalau mende ni harsh sgt tp inilah luahan hati aku terhadap perkara yg berlaku ni... sorry, Salima...



Okey, next season... AF5. aku minat dgn Heliza... sbb yg sama dgn Salima. sbb dia pakai tudung but with Heliza lain skit sbb dia ada prinsip... and InsyaAllah sampai bila2 dia akan bertudung macam ni... actually, aku x ikut pun AF5 ni... aku cuma tgk konsert last jer... sama mcm AF1 dulu... yelah, time ni aku nk exam SPM so, parents aku cutlah ASTRO... aku cuma tgk ulangan AF5 time parents aku masukkan blk ASTRO pd thn ini... tp aku mmg minat dgn Heliza ni sbb sore dia unik. sore dia serak2 basah... mmg bestla... terutama sekali time dia nyanyi lagu Ella tu... time konsert ke-8... mmg best gilerla... mmg superb la.. best giler performance dia time tu...



okey, early of this year... aku mmg ikutla AF6 ni dr mula... tp termiss gak konsert1 sbb Astro kena potong hehehe... konsert ke2 baru kitorg dpt tgk... first2 tgk mmg minat giler dgn Stacy... plg best bile dpt tahu dia sebaya dgn aku... mmg best gilerla... x sangka budak sebaya dgn aku ada sore yg sedap giler... dahla time konsert ke2 tu dia nyanyi Rela... mmg syahdu giler... best giler... aku mmg sokong giler Stacy jd jore AF thn ni... mmg puas hatila...



towards the end, aku minat dgn Nadia dan Riz... sbb diorg cam sesuai jer... sama gak cam aku minat dgn Felix and akma dulu... hehe.. lgpun, nadia ni pun budak baya aku gak... tu sbb aku cam support dia... hehehe...



ini antara koleksi AF yg kumpul la...

ini koleksi lagu2 yg diorg nyanyi tiap2 konsert... aku siap tulis lg... hehe



ni plak special diari pasal AF... lbh kepada luahan hati aku terhadap AF things la... hehe





ni plak couple2 dlm AF.. hehe...



ni gmbr yg aku beli dr kawan aku... bapak dia yg tngkap gmbr ni... pastu dia cuci byk2... then dia jual.... aku beli pun sbb ada Akma... hehehe...


ni satu lg... kerja mengarut yg aku buat ttg AF ni... hehehe... bila ingat blk... kelakar gak aku. ni... hai...


yg ni lglah x boleh bla... fanatik giler... aku pun x fhm dgn diri aku ni... hehehe... kebudak - budakkan giler... hai, x tahula...

okeylah, ini jerla mende yg aku nk citer pasal passion aku towrds AF ni... mybe aku ni fanatik giler tp this is me... minat giler dgn AF... adik aku pun pelik dgn sikap aku ni... biarlah apa org nk ckp... like I just said, this is me...

Friday, July 25, 2008

This Two Weeks...

Dah lama gak aku x update kat sini kan? walaupun aku rasa x da la org yg baca akunyer blog ni... hihihi... tp x kesahlah... last post aku citer pasal aku gi Mid... kali ni nk citer pasal aku keluar ke KL plak... sebagai anak jati Malaysia, aku rasa sedih gak ngan diri aku ni... aku ni nama jer duk kat kawasan Klang Valley tp kalau pasal KL tu mmg agak kureng skit la... x brp nk tahu... bila kwn2 aku yg dr Pantai Timur tnya soklan2, kdg2 x reti nk jwb sbb x brp nk tahu...

so, last week lg last week, aku and my geng jln2 kat bandar KL... lg pun aku nk belajar naik tren plak... dr UM, me and my friends, amik tren LRT kat stesen U dan beli tiket menuju ke Masjid Jamek... sampai kat Masjid Jamek kitorg pun carilah brg2 yg murah... malangnya, bila samapai kat masjid jamek tu, kitorg siap tawaf kat situ... yelah, masing2 x pernah jln2 kat situ... jln2 kat kawasan kedai2 India... but aku rasa sesuatu bila pertama kali menjejakkan kaki aku kat kawasan Masjid Jamek tu... sbb it makes me feel like I'm in a part of place that I never went... a new world for me... weird huh! but it's true... that is how I felt... jln2 kat Masjid Jamek membuatkan aku mengenali, "Oh, macamni rupanya kawasan KL ni..." dan itu baru saja perception aku terhadap certain kawasan KL... byk lg kawasan KL yg aku x teroka dan x kenal lagi... InsyaAllah, one day bolehlah aku jln2 kat sekitar KL lg...

okey, blk pd citer kat Masjid Jamek blk... aku jln2 kat Masjid Jamek and kitorg jumpe jugak akhirnya bazar kat situ... brg2 mmg murah giler... between RM5 - RM10... aku pun beli sarung getah utk handphone aku and beli beg pakaian... itu jerla... then kitorg jln2 kat KL Sentral plak... lepas jln2 kat KL Sentral, aku pun amik KTM ke Mid Valley... aku ngan kwn2ku, jln2 kat Mid plak... kat Mid, x da mende lain la yg aku cari selain MPH dan KOMIKS!!!! pastu aku borong 3 komik... then aku gi McD plak... beli Big Mac... then, kitorg pun blk kolej blk...

sampai kat bilik, mmg sakit giler la kaki aku... tumit aku la terutamanya... dah la pad kasut tu keras giler... then kitorg rest la... sempat gak aku lelapkan mata jap... sekejap je...

terlupa plak nk citer pasal hari sabtunyer event... aku keluar jln2 ngan kwn2 aku tu, hari ahad... ok, hari sabtu plak ada event kolej... minggu interaksi senior junior... best gaklah aktiviti dia... tp aku x participate pun... kena siapkan tutorial sbb hari ahad nk kluar... aktiviti mlm minggu interaksi senior junior tu lg best la.. sbb ada pertandingan karaoke and tayangan filem... karaoke mmg best giler... dr yg sumbang... yg sedap mmg best la... utk asasi, ada sorg asasian tu la dpt msk final... jiran depan bilik aku pun, nama dia Fatin... sedap gak la dia nyanyi... lagu Nirmala... tanyangan filem plak citer Kungfu Panda... mmg best giler la... x sia2 aku tunggu lama giler... citer Kung Fu Panda tu dah la kelakar giler...

mlm penutup minggu interaksi senior junior plak final karaoke and gusti lengan... Fatin tu mng tempat kedua... kira okeyla... ada gak asasian yg mng.. hihihi... itu jerla things yg berlaku kat aku last two weeks... tp kalau weekdays tu seperti biasa jerla... kelas, kuliah and tutor... itu jerla... okeyla, I'm going to enjoy my holiday with doing tutorial, surfing and watching... hihihi... see ya next time... here some pics from mlm penutup senior junior interaction week...





ni gambar sebelum start majlis...


ni one of contestant final karaoke ...


ni pemenang pertandingan karaoke mlm tu... dia nyanyi lagu If I Ain't Got You - Alicia Keys...



P/s: gmbr mmg agak kabur sbb kamera phone aku mmg x lawa langsung bila zoom...

Saturday, July 12, 2008

Aku, Bas and Mid Valley...

last week, aku gi Mid Valley wit my frens... and it's the first time i ever take public transport called BUS.. pretty embarrassing rite! yelah, dah lama duk kat malaysia ni, baru kali pertama naik bas awam... huhuhu... kita org jln2 je kat mid tu... pastu aku gi borong comics kat MPH Bookstore tu... aku ni pantang tgk MPH... kalau jmpe mesti rambang mata tgk... sumer buku aku nk belek... yelah nk gi library x brp nk syok sbb kbykkannya buku akademik so, kat MPH ni konsep dia cam library skit, apalagi aku pun nk tgk sumer la... malangnya, aku hanya sempat belek komik jer sbb kitorg nk gi lunch lps tu...

tujuan aku and geng aku nk gi Mid tu sbb nk knlkan Mid kpd kwn2 Terengganu aku... yelah, diorg tu bkn selalu kat KL, so, nk tunjukknlah diorg Mid tu camne... lps lunch, kitorg pun balik... sebelum balik, aku sempat borong sushi yg aku beli kat Carrefour... yelah, sushi kat situ murah skit and lg sedap aku rasa... I mean, kena dgn tekak aku la... for lunch, aku gi KFC... rasa cam dah lama x mkn KFC or dgn lbh tepat mkn mknn fast food... then, kitorg pun balik about 3 pm something... kaki mmg sakit giler la... tp as usual, it's a new experience that I gained... and I felt good in doing it... It makes me realise that a lot of things in this world that I didnt know about... huhuhu.... okay that's all from now... here some pic taken at MID VALLEY...


Ni kawan aku, Fiza... saja amik gambar dgn teddy tu...

Ni plak kawan aku, Ati... capub teddy gak....

From left, Farah, Ati and Aku...

Ni aku and kwn2 aku dan bbrp Kwn Ira... Ira is 2nd from right... sebelah Ira tu Wani, my roommate...

Ni gambar cam td gak cume tkr org jer... Kali ni Fiza masuk plak... yelah, td dia yg amik gmbr...


ni turn aku plak dgn teddy... huhuhu.. cam bdk2 plak...
P/s: nak tahu., lps kitorg amik gmbr dgn teddy tu, ingatkan nk amik kat bhgn dpn plak... last2 kena marah.... huhuhu... nsb baik time kitorg amik gmbr dgn teddy tu x da org yg prsan... hehehe.

ok, That's all from now.....