아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Saturday, November 15, 2008

Atuk aku sakit.... :(

Hari Rabu hari tu, 12 November 2008, aku dpt call dr ibu aku yg atuk aku jatuh... jatuh longkang kat poliklinik... time tu, pak ngah aku bawa atuk aku gi klinik sbb dia demam... biasalah, bila kita demam, jalan pun mestilah terhuyung - hayang kan? itu jugaklah yg berlaku kat atuk aku... teruk gak atuk aku jatuh... tersembam muka dia... patah jari manis tangan kanan and tulang belikat retak...

Atuk aku dimasukkan kat hospital Klang... to be honest, hospital ni x seperti hospital2 yg pernah aku pergi... hospital ni mmgla agak lama... and biasanya aku tgk keadaan hospital camni kat dlm tv jer... kali ni baru aku dpt tgk dpn mata aku sendiri... atuk aku plak duk kat kelas 2.... kira cam dorm yg byk2 katil la.... wad orthopedik... agak mengerikan jgk sbb ada org kena masukkan besi kat dlm kaki, ada yg kaki kena gantung, ada yg patah tgn... mcam2 la... family aku ingatkan nk pindahkan atuk aku kat kelas 1... tp byk plak masalah... lg satu, bila hospital kerajaan ni, byk peraturannya... waktu melawat dr kul 12.30pm - 2.00pm & 4.30pm - 7.30pm.... nasib baik atuk aku kena duk kat hospital tu satu mlm jer... pastu diorg dah discharge atuk aku...

satu lg yg aku nmpk kat hospital ni, mostly doktornya chinese.... another field being dominated by the chinese... doktor melayu skit jer... even doktor practical pun chinese... Indian pun ada gak la... anyway, semoga atuk aku sihat sepanjang masa dan dipanjangkan umur olehNya... Amin...



sian atuk...



ni gambar atuk aku kat hospital...


another pic of him

Tuesday, November 4, 2008

Movies that I watched this past weeks...

Sebelum start final exam, aku still sempat tgk wayang lg... huhuhu... aku and my friends bergerak ke Mid utk tgk wayang... kitorg pecah kpd 2 grup... 1 grup tgk citer Kami The Movie satu grup lg tgk citer Senario: Episod 1.... aku x berminat sgt nk tgk citer senario ni... aku dah ikut Kami The Series, so aku nk tahu la ending citer ni kan... best gaklah, aku puas hati dgn ending citer ni... x mengecewakan... tp agak sedih gaklah sbb Abu mati... tp tgk Ali and Lynn, aku puas hati... lagu2 dia pun agak best gak... lagu tema citer ni lagu Mawar Khayalan by Laila's Lounge... sedap gak lagu ni...

Filem Kami ni byk gak menjawab persoalan - persoalan yg ditinggalkan dlm series... sbg cth, Adi akhirnya tahu jgk yg Vanila Ais sbnrnya dah mati... dan scene yg plg sedey ialah bila dia tahu sebanarnya Vanila Ais tu abg kpd Abu and both of them are dead... sedey dowh... sian giler...

Ali plak still dgn dadah dia... scene plg x blh blah... Lynn kena byr hutang dia kat Boy. so, dia kena keje dgn si Boy ni... dia kena hntr 'brg' tu kat klien Boy la kiranya... plg x blh blah, Ali rupanya klien Boy tu... Ali pun terkejut yg Lynn jd org srhn Boy... scene tu mmg cantik giler la...

Sofie plak break up dgn pakwe dia yg gatal giler... scene plg wat aku menyampah dgn pakwe dia time kat kedai kasut tu... bapak gatal pakwe dia... konon nk sarung kasut tp raba betis lebih2 plak... OVER giler... Menyampah... PERVERT btul...

In the end, sumer akhirnya tahu gak yg Lynn tu sebenarnya Teka Teki... tp lg sedey org yg 1st tahu ialah Abu... Abu mati masa nk selamatkan Ali dr kena tikam dgn Boy... time Abu dah nk mati pun, dia boleh gelak2 lg... sedey giler... :( aku nk nangis time tu... Lps Abu mati, Ali bengang giler.... hbs dia belasah kereta dia... Lynn yg sedang memangku Abu hbs bermandikan darah... time tu agak sedey la... lg scene yg sedeh masa Ali nk cuci darah yg ada kat tempat ddk blkg kereta dia... time tu sedey gak lar...

Scene yg best gak masa diorg sumer happy2 kat PD tu... nmpk betapa rapatnya diorg... suker tgk friendship diorg... close giler...






31 Okt 2008, tarikh aku hbs pereksa... aku hbs ptg dlm kul 6 cam tu... mlm tu aku straight gi kluar ke Mid... aku and kengkwn aku la... sampai2 jer kitorg mkn dulu... then aku gi kat tmpt wayang... aku ingat kengkawan aku yg lain nk tgk wayang gak tp diorg x nak... aku mmg nk tgk... nsb ada gak kwn aku si Farah ni nk tgk gak... so, kitorg straight trus gi beli tiket... nk tgk Tropic Thunder tp citer tu dah selling fast yg kul 9:15 nya... tp kitorg tnya jer... dahlah 18 PL plak tu... 1st time sbnrnya aku tgk citer 18 kat wayang... best gak... huhu... best bkn apa, best cerita tu... mmg x menyesal beli tiket even duduk dpn skali pun...

serius citer tu mmg best giler... kelakar hbs la.... dahlah pelakon2 Hollywood yg bsr2 gak la... Ben Stiller (Night at the Museum), Jack Black (School of Rock), Robert Downey Jr. (Iron Man), Tom Cruise plg x blh blah... akhir2 citer baru tahu yg dia tu sbnrnya Tom Cruise... mana x nya, make up dia mmg jd la... bygkan, Robert Downey Jr tu pun diorg blh make up kan jd org kulit hitam... through out cerita mmg x perasan pun yg dia tu org kulit hitam... nk dkt akhir2 baru dia tnjk muka dia sbnr... citer ni mmg BEST la... no wonder review dr press sumer kata best... x sia2 tiket aku... hehe... mmg best...




Monday, November 3, 2008

Final Exam Is Done & Wedding I attended last Saturday...

Alhamdulillah, akhirnya penantian selama 2 minggu berakhir jua... Final exam habis jua tp result nnti x taulah camne... InsyaAllah baik kot... anyway, after that aku cuti for another 2 weeks... tp cuti2 pun aku ada exam MUET gak... speaking MUET plak tu... aku bkn x blh speaking cuma bila aku speaking, sumer jd terabur... even one single easy word pun aku x blh cari... tp I still believe that I can do it... InsyaAllah boleh...

ok, aku blk rmh hari sabtu hari tu... mlmnya plak, aku attend wedding dua pupu aku... best gaklah, kat country club... yelah, org mampu bolehla... tempat dia pun agak strategik, kat tepi kolam renang lg... tp as usual, yg kahwin ni anak sulung... so, ada la kekurangannya... anyway okla... yg menarik p'hatian aku ialah love story dua pupu aku ni... diorg ni sbnrnya satu sekolah kat MRSM Taiping... pastu lepas dah lama terjumpa semula kat kedai rasanya... kat Mid aku rasa... x pastilah... tp lbh krg cam tu la ceritanya... tp lps bbrp lama knl, terus kahwin... tu yg agak sweet tu.. yelah, schoolmate tu... kadang2 x sangka jodoh kita tu dr rakan sekolah kita sendiri... itulah takdir Allah...


ni la function kat tepi kolam renang...



ni gambar family ku sedang berkumpul dgn other relatives...

another pic from the function...

ni lah kolam renangnya...



ni pun sama gaklah... same pic....