아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Wednesday, December 9, 2009

New MV of SNSD & SUJU - S.E.O.U.L song

The new MV of SNSD and SUJU called SEOUL song. Well, as the tittle the song is to promote Seoul of course. Before this, SNSD, SUJU and along side with DBSK have made a CF to promote Seoul. It's just that this time it's only SNSD and SUJU for the song. If DBSK are in this MV, it would be great. However, Super Generation is great too. Two group with the most member collaborate in one MV representing Korea. It still sound great.

The MV is about pairing between these two group. Well because these two group have a lots of member so just a few of them are in this MV. For SNSD, Yuri, Yoona, Hyoyeon and Tiffany are not in this MV. Same goes with SUJU but I can't catch who is not in this MV. It just that I still not know all 13 of them but still love 13 of them.

The couple are:

1. The leader couple => Taeyeon and Leeteuk (but it's only for a moment)
2. Jessica & Sungmin
3. Kyuhyun & Seohyun (The cutest maknae couple in this MV ^^)
4. Siwon & Taeyeon => The dorky couple
5. Sooyoung & Donghae => The dancing couple
6. Shindong & Sunny => The policeman and the teacher (their scene kinda sweet)

I really love the maknae(youngest among their member) couple... they look great together... so sweet... their scene show a little love story... haha...

Well this is the MV... Enjoy...




Saturday, December 5, 2009

Dinner @ some kopitiam...

Yesterday, my mom, my sisters & I were having a dinner at this kopitiam in Nilai... Well actually, it's my first time to eat in some exclusive Kopitiam... hehe... The food is not that good actually. Well it's ok since my mom want to treat us at such places, I am thankful for it... Thanks, ibu...

Nothing else to talk about other than that... Just want to express my thankful to my mom...
Gomawo ibu... <3<3<3 ^_^

Happy 20th(21st) Birthday SNSD Yuri



Saengil chukkahae, but to whom??? Well, December 5th is certainly a date for those who call themselves as a SONE would remember... It's SNSD Yuri birthday!!! Me as a proud SONE would like to wish Yuri a Happy 20th(21st) Birthday today... Saengil chukkahamnida, saengil chukkahamnida, saranghae Yuri unnie, saengil chukkahamnida... Yay!!!

Saengil chukkahamnida unnie... ^_^

Happy 20th(21st) Birthday!!!!

I wish you a great health and a great fortune...

May you stay healthy and good luck in your study... ^__^

May year 2010 will be Yuri unnie and other SNSD member year...

May 2010 will be dae bak as 2009 for So Nyeo Shi Dae... Yuri jjang!!! SNSD jjang!!!

Thursday, December 3, 2009

WXEX1411, my programming result

I just check my result for programming. Alhamdulillah, though I didnt get any A, I still passed the paper... Alhamdulillah.... Next semester I have to work hard... Seriously, hard!

Himnae, Amirah!
Aja Aja Fighting!
You can do it!
Nothing is beyond your reached!
Amirah, daebak!

SNSD/Girls' Generation, the Most searched South Korean for Google 2009 rankings!!!

This year is totally belong to So Nyeo Shi Dae or Girl Generation. Thanks to their totally hot and successful song Gee followed by Tell Me Your Wish, they have been named as the most serached South Korean for Google 2009 rankings! Chukkahae uri So Nyeo Shi Dae... ^_^


Their most hit song this year, Gee


Followed by Sowoneul Malhaebwa or Tell Me Your Wish

Taeyeon is the only SNSD member being in the top 10 of the ranking. Chukkahae Taeyeon unnie...

Our kko kko ma leader, Kim Taeyeon ^_^

Hope next year So Nyeo Shi Dae will come out with best project and produce more hit songs... I as one of SONE will stay behind you guys, SNSD.

This are the rankings!
Top 10 Entertainers searched
1. SNSD
2. Kim A Joong
3. Jang Ja Yeon
4. UEE
5. 2NE1
6. Jessica Gomez
7. Baek Ji Young
8. 2PM
9. Big Bang
10. Taeyeon

credit: dkpopnews.blogspot.com

Link for the article...

Wednesday, November 11, 2009

Exam dah hbs...


Alhamdulillah, akhirnyer exam telah pun hbs... skrg time utk enjoy plak sblm menangis bila result dh kuar nnti... huhuhu... ngerila plak bila ingat... hihihi... tp hrpnyer segala berjalan dgn lancar... Amin...

I just read from allkpop and dkpopnews all things that recently happen in the Kpop world... Well, the unfortunate news is Lee Kwang Ki's son died, and Lee Seung Gi is the next Kpop star that have been infected with the Swine Flu or H1N1. So sad that this virus can't be controlled... One by one Kpop star got infected, Kwill, Jo Kwon(2am), Jonghyun(Shinee),Onew(Shinee) and now, Seungki oppa... Hope they will recover soon.

Next news that I just read is, finally So Nyeo Shi Dae or better known as Girls Generation is going to have their solo concert. Their first Asia Tour going to be held. Started from Seoul, Shanghai, China and Bangkok, Thailand. Credit to allkpop. How come they always go to Thailand? Why cant they come to Malaysia? So sad... :( How I wish they will come to Malaysia. Hopefully they will come to Malaysia one day.... SoShi Fighting!

SoShi jjang!!!

Maybe this news is kinda late but SNSD's hoobae,f(x) just release their new single called chu~. The song is quite nice. When you listen to it few times, you will got hook with it... Still, the dance kinda look the same with Lachata... but it still good...

Here's the MV...


Always support Kpop Music... <3

Wednesday, October 28, 2009

Rotiboy... Another Malaysian Brand that have went Global...

I have always want to write about Rotiboy. Recently, I watched KBS drama, My Fair Lady or Take care of the lady, or Agashi reul butakhae, and I saw this Rotiboy logo. So, at first I don't really care cause, ok Rotiboy is sponsored for this drama so what? Then, my sister ask me... "Ami, where do you think Rotiboy come from?" As the two of us keep wondering... Then I aswered, "I don't know maybe from western, America or any Europe bakery cause Rotiboy main menu is their famous Mexican bun." That's how I assumed. "Then, my sister's word... "But it called Roti(bread in Malay), so I assumed maybe it from South East Asia, like Malaysia, Indonesia, or Brunei." Then it really hit me. "Yeah, you right! How can't I not see this before..."

Then, the two of us start to google about Rotiboy. It turns out that it is really from Malaysia. The owner of Rotiboy is a Malaysian from Penang, Hiro Tan. He started this business as a family business with the help of his family member. It started from a small bakery shop in Penang then they make another branch in KL and that's where the popularity of this Coffee bun start to rise. Now there's a lot of Rotiboy outlet and interesting enough, it's not only in Malaysia, but almost around South East Asia and not to forget, SOUTH KOREA.

The thing that me more proud about Rotiboy is, the owner, Mr. Hiro Tan is a University of Malaya graduate... that make me more proud of it... hahaha.... my sunbaenim but different faculty. He took economy but still graduate from the university that I attend right now.


How Rotiboy have been a success Malaysian brand now... even Korean are eating them... hahaha... No doubt that Rotiboy have it originality and its own taste and furthermore, it's Malaysian brand! It's a Malaysian brand! yay! How I'm proud to be a Malaysian.


This is the picture scene taken from Take care of the lady, KBS Drama...

This show how it is been made...


How lovely the coffee taste beeing absorbed in the bread... I want to have it now... ^_^


Rotiboy in Take Care of Lady, KBS Drama ^_^

Seo Dong Chan having Rotiboy... nyam nyam... :)

Seriously, I hope other Malaysia product will go global and make people in the world recognize us, Malaysian, in global eye... Oh, how I proud to be a Malaysian!!! ^_^

One Malaysia for the World!!!
p/s: for more information about Rotiboy

Thursday, October 22, 2009

Computer System & Organization

Baru habis present CSO td... Alhamdulillah semua berjalan dgn lancar... thanks Fiza and Mulay.
Dahlah x tahu kene bawa laptop sendiri... last2 kene pinjam laptop Omar yg begitu kecil dan cumil... anyway, thanks Omar on behalf of our group...

Wednesday, October 21, 2009

Ada klas lg ptg ni... huhu

Jap lagi ada kelas Programming... tutorial... nk discuss quiz ritu... hai, ada klas lg... hehehe...

Sunday, October 18, 2009

Another 2 weeks for my Final Exam!!!

There's another 2 week more for me to get ready for the Final Exam for his semester... Arghh!!! Andwae! Shireoyo!!! but still, I have to take the exam... by hook or by crook... Man, I'm not that ready... Time fly by so fast... Man I hate it...

Looks like I have to push myself to the limit this upcoming 2 weeks before the exam... I have to dothis great, so that I can have a great future ahead of me! amirah, fighting!!!

p/s: Eventhough you're failing, remeber that it's the beginning of your accomplishments! Amirah, daebak!

Friday, October 16, 2009

SNSD New Chocolate Love MV with f(x) finally out!!! Yay!!!!

You know what? Handphone terbaru keluaran LG baru dikeluarkan dan diorg guna SNSD and adik baru diorg, f(x) utk CF handphone ni... walaupun, rupa handphonenya x da la lawa sgt sbb panjang mcm remote control, I bet org mesti nk beli gak sbb yg promotekan hanphone ni Girls Generation.... hehe... lagu utk CF ni pun best jgk...

Kat bwh ni gmbr2 from CF tu la... credit to wonderfulgeneration.blogspot.com


go go leader, Taeyeon unnie...

Yoona with the Chocolate phone...



Yuri

Sunny a.k.a Lee Sunkyu (she really doesn't like people call her real name... >_<)


Sooyoong



Jessica... Sica


Fany.. Fany.. Tiffany...

and here, the full MV of Chocolate Love... SNSD version is a retro pop...





This one, from f(x)... enjoy... f(x) version is electro pop...





Personally, I like the SNSD version more because it more chicky and catchy... f(x)nya version agak ganas skit... hehe... mcm hyper skit la... yela, diorg sumer green lagi kan...


p/s: keep on supporting SNSD ok... not to forget, f(x)... Sones forever!!!


Sunday, October 4, 2009

Sok ada quiz and aku x ready mende lagi....

Tomorrow ada quiz programming on array and aku x ready pekebende lg ni.... muahahahaha...

Hbs lah aku... mlm ni x tido la nmpknya... huhuhu...

Thursday, October 1, 2009

My new interest on K-Pop group

Dulu aku mula kenal dgn kpop music ni melalui grup DBSK la... tp aku bknlah hardcore sampai tahu diorg punya bday apa sumer... minat lagu2 diorg la... cenggitu jerla... minat cerita2 yg diorg berlakon apa sumer... sbb aku knl diorg ni lmbat skit... so tau2 cam tu jer la...

Sekarang aku dh mula minat dgn satu lagi grup dr company yg sama dgn DBSK which is SM Town Company, bkn Super Junior, bkn SHINee tetapi a girls group called Girls Generation or So Nyeo Shi Dae or their acronym SoShi...

Aku pun x tahu sjk bila aku minat diorg ni... tp aku rasa sejak aku tgk rncngn terbaru dorg Hello Baby and bile dgr lagu terbaru diorg, Sowoneul Malhaebwa or Genie or Tell Me Your Wish.... best kot lagu diorg ni... Actually, awl thn ni, diorg dh famous dgn single Gee diorg... time tu x da la minat sesangat-sangat... skrg lps tgk diorg kat dlm variety show sumer mmg minat la... diorg mmg kelakar dan happy go lucky giler... starting drpd tu, aku pun donlod la video2 depa ni... setiap kali tgk, mesti gelak gegiler...

Diorg ni mula debut July 19, 2007. Evntually, dah lama la debut... about 2 years dah skrg ni... aku ni mmg lembab skit... hehe Consist of 9 members. The Power of Nine!!! jigeum eun, So Nyeo Shi Dae! Group leader, Taeyeon, Sunny, Jessica, Tiffany, Seohyun, Sooyoung, Yuri, Hyoyeon, Yoona... Aku x da la feveret sesapa, sbb sumer ada character yg menarik... Sooyoung yg kelakar nk mati, Jessica the Ice Princess, Yoona the actress, Magnae Seohyun, Tiffany yg blur, etc... sumer bestla... currently, aku dh dftr jd member kat webste diorg, Soshified.com , sesapa yg berminat, gi la dftr kat sana... kalau sign in, leh tgk video diorg ni... hihihi...

Sbnrnya, SNSD ni ramai gak antis sbb diorg ni blh dikategorikan bdk2 gedik... biasala tu kan, bkn sumer org suker kite... (eh, silap plak...) bkn sumer org suker diorg ni... tp overall, diorg ni sumer reti nyanyi, ada la bakat nyanyian tu... especially, Taeyeon, Jessica, Seohyun, Tiffany... anyway, walaupun, mereka ni ramai antis... aku tetap akn minat diorg sbb diorg ni jjang! adik aku Ain yg x da la minat Korea things ni sgt blh jd minat beb... wahahaha.... sumer sbb aku eh, silap lg... sbb SNSD... hahahaha.... diorg ni mmg best... aku x prnh minat k-pop grup, smpai donlod video diorg and tau bday diorg... mybe one of the reason aku minat diorg ni sbb umur diorg ni dlm ligkungan aku jer... thn 89,90 and the magnae, 91... haha... tu sbb la aku minat diorg ni...

p/s: whatever the antis taught about So Nyeo Shi Dae, SNSD, still have my support on them... Aja, aja, Fighting! Jigeum eun, 소녀시대 ...

Girls Generation Rulez!!!

~ 소녀시대 ~

~ 소원을 말해봐 ~

Wednesday, September 16, 2009

selamat hari raya!!!!

Selamat Hari Raya! Aku nk balik dah esok... yay! nk citer pasal Chit Chat with Beautiful Ladies minggu lps... kali ni Summer Special Part 2. Kali ni, ada wakil Malaysia! tapi chinese la... tapi aku mmg proud giler dgn dier ni... ok sbbnyer, gini...

Ada seorg panelist misuda dr China ni, dia tnya kat Po ni sama ada dia 'minum' atau x? sbb Dong ling ni kwn ngan sophia ridza... our only representative from Malaysia in Korean Talkshow... wowhohohoho... then, Po pun jwb la dia minum sbb dia Buddhist... satu lg, apa yg wat aku proud, dia menerangkan coupling in our country sbb negara kita ni negara Islam... dlm masa yg sama it show how 1 M'sia are we... dia sebagai bangsa dan beragama yg berbeza menerangkan keadaan negara kita. yelah, dia terangkan kalau negara kita ni, x boleh nk beromance tak tentu pasal kat negara kita... kalau kene tangkap, kene tunjuk certificate yg org tu dh kawin, and kalau x kahwin, mereka yg ditangkap khalwat tu perlulah dikahwinkan... so it show yg dia fhm ttg agama Islam... dan masyarakat Malaysia...

Aku bangga kerana dia menerangkan dgn begitu jelas sekali. sedangkan dia seorang Chinese yg beragama Buddhist. Aku mmg respect cara dia menjadi seorang rakyat Malaysia. Perghh... Salute! Mmg truly Malaysia... muka pun hensem gak! hehehe...


Po the charming guy in Global Talk Show...

The proud Malaysian flag with his name...

okey, that's all jer yg aku nk citer... hahaha... tajuk entry pasal hari raya, citer pasal Po plak... kaakakakkaka....

p/s: Kepada sesapa yg terlalu dan terbaca blog aku ni, aku nk mohon maaf kalau kata2 aku kat blog ni menyakitkan hati org lain... maafkan la segala kesilapan aku selama ni k... semoga raya tahun ni akan mengeratkan hubungan sesama kita...

Salam Aidilfitri dari aku, Nuramirah Liyana Roslan...


Monday, September 14, 2009

dh hbs midsem Programming...

Td hbs sudah midsem test programming ku... lega skit la... anyway, ssh gak soklan2 nya...
tp, apa yg penting....
Sudah hbs... hehehehe....

Friday, September 11, 2009

Jaebeom keluar 2PM...

Aku baru jer baca berita ni kat blog kpopped. Sedih gak walaupun aku bukanlah truly fan dorg... tp layan gak lagu again and again diorg, lagu 10 out of 10... sedey dowh... Jaebeom ni dahla berbakat giler...


ni gambar dia kat airport, credit to Kpopped...

Perkara yg menyedihkan lagi dia terpaksa keluar dr group tu sbb dia pernah tulis something kat dlm myspace dia yg mengutuk Korea. padahal, benda tu happen 4 thn lps... skrg baru nk di gemburkan... diorgnyer netizen mmg teruk giler kot... mana x nya, bayangkan byk artis diorg bunuh diri sbb tertekan dgn desakan dan tekanan dr netizen la... bangang giler netizen dorg ni... dlm masa yg sama aku agak terpegun sbb betapa bsrnya pengaruh netizen diorg dlm kehidupan artis diorg ni.. yelah, sampai sanggup bunuh diri... itu cerita lainla...

Kesian fans 2PM yg bkn dr Korea... but I bet fans diorg kat Korea pun mmg sedang berkabung skrg ni... sedey kot... dhla leader group plak tu... aku quite shock gak la dgn news ni... anyway, aku still harap Jaebeom akan balik semula dgn group 2PM ni... dia best kot... sedeyla kalau dia x da... walau bagaimanapun, I still wish him the best... Good Luck Jaebeom! Aja - Aja, Fighting!

p/s: ^_^ Keep on looking at the bright side, there's a lot of things that waited for you in the future...

Friday, September 4, 2009

Madah Seorang Generasi Muda Malaysia...

Last Monday, kemerdekaan Malaysia sudah berumur 52 thn. Mlm merdeka hari tu, aku tgk cerita 1957: Hati Malaya. Jika ingin merasa dalamnya semangat pejuang2 dahulu menuntut kemerdekaan, anda yg menggelarkan diri anda rakyat Malaysia mmg kena tgk filem ni. Filem 1957: Hati Malaya bagiku merupakan sebuah karya anak Malaysia yg tidak ternilai harganya bagi kita sebagai generasi muda utk menghargai erti kemerdekaan itu selain drpd buku teks Sejarah di sekolah yg boleh buat kita mengantuk bila membacanya.
Bagi aku yg mmg minat mata pelajaran Sejarah kat sekolah dulu, filem ni seolah-olah suatu bentuk visual utk apa yg aku belajar kat sekolah dulu. Filem ni jugak betul2 meningkatkan sifat patriotisme dlm diri aku.


Malangnya hari ni, aku sebagai anak muda negara yg bertuah bernama Malaysia ni, aku sedih... aku sedih dgn segala kemelut politik negara ni yg x pernah berkesudahan. Seolah-olah memang sudah tiada jalan penyelesaian. Politik ni juga telah melibatkan perbalahan antara kaum, agama dan banyak lagi. Kenapa kita x boleh hidup dgn aman, damai dan harmoni? Ini lah ujian yg perlu dilalui oleh rakyat di negara bertuah ini.

Malaysia jika ingin dibandingkan dengan negara2 yg sama merdeka pada 52 thn yg lepas, telah jauh maju dan membangun. Kita juga telah berjaya membuktikan pada dunia yg dalam masa 52 thn kita merdeka, kita telah berjaya mencapai thp kemajuan yg tidak dpt dicapai oleh negara yg merdeka lebih awal dari kita.

Justeru, marilah kita sama2 renungkan balik sejarah negara kita. Semarakkan semula semangat cinta akan tanah air kita seperti mana pejuang2 kemerdekaan kita lakukan dahulu. Jgnlah kita berpecah belah. Sayangilah negara ni, Cintailah negara ni. Maybe I sound stupid whe I said things like these. Maybe those who read apa yg aku tulis ni pun akan gelak and akan cakap, "Poyo giler bdk ni... mcm org tua jer..." or "Skemanye la dier ni..." or others... tp take time, renungkan balik apa yg aku cakap ni... We as the youngster of this country should be proud and honour to be born in this lovely country called Malaysia. There's no other country like this in this whole universe! So let us live with harmony and peaceful so that we can be united to overcome any problem that related to the political, economical, religious and ethnical of this country in the future.

SALAM 1 MALAYSIA

p/s: History is very, very, very, very, very, very, very, very, very important for one's life.

"Those who cannot remember the past are condemned to repeat it."
-George Santayana-

So let us learn from the history and try not to make the same mistake from what our ancestors have done... Peace y'all...


Thursday, September 3, 2009

Programming!!!!

Aku sedang mengusahakan utk menyiapkan programming utk ptg ni...

Ptg ni dh kene submit plak tu....

Tension!!!! Tension!!!

Thursday, August 13, 2009

Movies... Comics...

It's been awhile since I updating this blog... sbnrnya aku dh lama nk update tp bila ada idea, mls nk trn ke lobi kolej (sbb tu jer caranya aku nk on9), bila dah blh on9, x da mood tulis blog plak... so, skrg ni dh ada dua2... mood dan idea... idea lapuk je pun sbnrnya... x ksahla jnji ada mende nk
tulis...

Last week, aku gi Mid Valley gi tgk move that I've been longing to watch since Transformers... Itu pun aku tgk review or trailer citer ni kat E! Entertainment for Summer's movies and terus falls in love dgn citer ni... Transformers dulu pun tgk rushing2 sbb nk kejarkan klas kul 3. tgk movie start kul 12.00pm about 2 lbh baru hbs. dkt2 pukul 3 gaklah sampai ke fact... hahaha... sbb nk sgt tgk Transformers kat panggung, sanggup wat cam tu... Perghh... aku ni mmg mcm tu...

Blk pada cter td, aku g tgk cter The Proposal. Lepas hbs jer klas Ethnic Relation, aku terus amik bas g Mid. Penuh gak panggung time tu tapi berbaloila sbb cter tu best glerla bagiku. Though cter tu pretty cliche, tp best la... sbb agak comical. comedy dia fresh gler la... plg x blh bla, part Sandra Bullock as Margaret Tate nari ngan nenek Andrew Paxton by Ryan Reynolds kat dlm wood sambil chanting... klakar giler part tu... hahaha... aku mmg gelak nk nangis la time tu... ni klip part tu..




klakar part ni... hahaha... LMAO...
Aku paling suker skali scene akhir citer ni time Andrew tu ckp kat Margaret, "I want to married you because I want to date you", that was the most sweetest thing la... aku suker giler kot... pastu time org sumer ingat citer ni dh nk abis, dorg ddk blk, sbb part Margaret dgn Andrew and the whole family dia kene siasat dgn pegawai imigresen tu... kihkihkih... part tu pun funny giler... soklan2nya sumer merepek giler... citer ni mmg berbaloi di tonton... gi la wyg, tgk... serious best!!!


here comes the bribe.... haha... supposely, here comes the bride, ni here comes the bribe... hahaha




ni trailer citer ni...

tiket wayang pun gua simpan ni... hehe

Selepas menonton wayang, aku pun gi la MPH... Aku, kalau kat Mid tu, tgk wayang and gi MPH dh kira kewajipan la... hahaha... nerdy kan??? well, this is me... aku x da interest nk gi check out kedai2 ni... aku pun gi la cari2 buku yg affordable dgn bajet aku time tu... aku ada jmpe novel Damya Hanna yg baru. bace jap sipnosis dia, mcm best jer... tp RM19.90...so, x blh... nntila... dh la top chart plak novel tu kat MPH...

Aku pun gi la jln2 lg... carila plak buku JAVA Proramming yg tutor aku suggest kan... check kat komputer MPH tu, kosong plak kuantitinya... so, aku gi jejalan lg ke kwsn komik... belek punya belek, aku jmpa 2 komik best. Satu Daisuki by Kaoru and satu lagi Next Station by Xanviera. Komik Kaoru tu mmg dh lama aku cari... lengkap sdh koleksi komik Kaoru ku except for Helios Eclipse sbb komik tu bersiri... skrg ni dh sampai siri kelima ke keenam... mcm tu la lbh krg... then, aku pun bli and blkla... hehehe... dahla nk blk kolej tu kene mrh dgn pak cik bas sbb terslh naik bas... well, that's another story... next time la....


ni la komik Daisuki tu...


ni plak antara first Kaoru's comic yg aku bli... ni pun best gak, Kaoru's Cake House...




Colours by Kaoru



143 stand for I LOVE YOU... yg ni Siri Maskeret Cinta, skali dgn Colours...




ni la koleksi komik Kaoru ku...

Well cuti midsem ku dh nk mula starting tomorrow... Yay!!! ^_^ Mood cuti smbil frowning sbb kene wat programming kat rumah!!! :( keje mmg x henti2... well, nk wat camne... bljr punya psl kenela terima dgn seadanya...

cam biasala, ada masa update, x ada masa x update la... hehe

Thursday, July 30, 2009

My Too Perfect Sons/The Sons of Sol Pharmacy House (Review Episod 32)

Aku nk citer pasal citer yg aku follow kat KBS World... time aku tgh tunggu result UPU dulu, blhla ikut citer ni kat tv... skunk, aku terpaksa ikut secara online jer... kesian aku... huhuhu.... sedih tak... tp aku rasa sedih kot... tp x kisahla. belajar punya pasal, ada mende yg kita kene korbankan.
Hari tu, aku online kat library laju skit... dkt KBS World, baru episod 27 hari Sabtu ni tp aku ikut kat online dah episod 32 dah... hahaha. lg best hehe...

Tajuk citer ni My Too Perfect Sons atau kalau kat Europe or US, The Sons of Sol Pharmacy House. citernyer tntg 4 anak lelaki kluarga Sol yg dh sampai umur sepatutnyer kawin tp x kawin2... huhuhu... kesian mak dia... dah la ank2nya lelaki, kene jaga pak mertua dia, husband dia lg... kesian giler... tp lately, anak dia yg ketiga tu, dh kawin la... kalo tgk gmbr kat atas ni, yg pakai cermin mata tu... dia kawin dgn pelakon lg... bagusla... huhu.

Yg penting, aku nk citer pasal episod 32 yg aku tgk online haritu... dh la x da subtitle, aku kne la fhm sendiri... tp bagus jgk, blhla aku praktikkan pemahaman bahasa korea aku... huhu. okey, episod 32, Kim Bok Shil atau Nurse Kim, yg selama ni bekerja sebagai nurse kat klinik kanak2 anak kedua keluarga Sol ni, Song Daepung, dia dh berenti. Sbb dia dh tension dan fed up dgn perangai Daepung yg x brp nk serius whether nk dgn dia atau x... 3 thn kot keje dgn org yg dia suker dan dah close giler dgn family org yg dia suker tu... then, lelaki yg dia suker, blh wat x lyn jer dgn dier... kureng btol... bengang aku dgn si Daepung tu...

Aku kesian giler tgk si Bok Shil ni. kalau tgk muka dia mmg rasa cam sedey jer... yelah, rasa cam bertepuk sebelah tgn jer kan... Bok Shil ni selalu giler wat keje kat rumah Daepung ni. tolong mak Daepung ni masak, kemas rumah tp yg aku heran, mak Daepung ni tetap x nk Bok Shil jd menantu dia... heran tul aku... hisy2...

Back to citer episod 32, lps Bok Shil berenti, family dia cari dia blk, mana x nyer slps 3 thn menghilang... dia menghilang sbb apa aku x tau... then, baru la ku tau yg sbnrnyer si Bok Shil ni ank org kaya.. Perghh... mmg kagum giler la.. tp aku dh boleh agk dh sbb ada satu time Miran gi rumah dia, brg2 kat rmh dier sumer mhl2... dr perkakas dapur sampai la ke mesin basuh dia... tp time tu still nmpk mcm misteri jer tau... huhu...

Tgkla muka dia time ni... tgh sedey sbb Daepung telah mengelirukan hati dan perasaan dia... huhu... muke dia mmg menyedihkan giler... kesian giler aku tgk... time ni dia tgh meluahkan perasaan dia kat Miran. last2 Miran ni jd best fren dia plak.. huhu...

Apa yg mengejutkan aku lg time episod 32 ni, dia dah wat makeover. mmg lawa giler... serius lawa... tgk gmbr kat bwh ni... tgkla betapa differentyer gmbr di bwh dgn gmbr kat atas ni... huhu..


Ni gmbr aku copy kat Soompi forum. kat forum tu mmg best giler sbb diorg lg cepat dr KBSW. best gilerla... aku update translation kat sana la... best la...


Benda yg wat aku plg x blh blah, satu scene ni la... kat hospital. time ada sekumpulan doktor sedang bergerak ke wad pesakit, ada sorg doktor perempuan ni... plg x blh blah, tetiba ada announcer pgl satu nama... "Jennifer Kim seongseonim, Jennifer Kim seongseonim".. x blh blah... drpd Kim Gan (Nurse Kim) dh jd Kim Seongseonnim(Dr Jennifer Kim, sorry kalo salah eja seongseonnim... peace..) tu perkara yg plg x blh blah dlm episod 32 ni... huhu... aku mmg looking forward giler nk tgk episod 33. x ada subtitle pun x pe la... janji dpt tgk citer ni... nnti pepandai la aku fhmkan... hehehehe.... aku nk tgk camne reaksi Daepung biler jumpa dgn Bok Shil nnti... hahahaha....

Aku time dpt tahu Bok Shil ni nama sbnrnya, Jennifer je aku dh amaze giler... thp teruja aku terexcite giler... aku x tau camne nk show kan excited aku tu. nk citer kat org, mana ada diorg tgk citer ni... sedey jer aku.. aku pun x blh lebih2 sgt excited sbb aku kat dlm library time tu... gelak kihkihkih je la... dahla ada org plak time tu... hehehe. segan aku... huhu. kalau dgn family aku diorg mmg dh fhm dh hyper aku biler terlebih excited... aku ingat lg time konsert last AF3 dulu, time persembhn Felix, tetiba diorg bawa Akma, aku blh melompat dr kerusi ke bwh... terlompat2 aku... hahaha... aku pun rasa pelik dgn terlebih semangat atau excited terlebih aku... hihihi. aku pun pelik dgn diri aku ni... huhu...

Okey la, nnti aku update lg pasal citer ni... kalau aku ada masa la... peace y'all... >_<





Friday, July 24, 2009

Pada suatu malam....

As a junior in my faculty, I've joined the latest FSKTM project which is UMITF. It'll being held on 24th until 26th of July 2009. I am excited to join this kind of project. Tomorrow I'll have to do my job in the security part. Last night, we have a preparation at the DTC because today is the grand opening for the event. So, we have to do all the goody bags filling and preparation for tomorrow...


To make it more dramatic, time kitorg tgh susun2 goody bags tu, tetiba pak guard gi tutup lampu kat DTC tu... sedey jer kitorg sbb kene keje dlm gelap. mmg gelap gegilerla. dah la DTC tu sejuk sesangat. kesian giler... then, pak guard tu bkk lampu sekejap, then dia tutup balik lantas menghalau kami sumer pulang sbb dah lewat sangat... so, again kami terpaksa bekerja dalam keadaan gelap. working in the darkness... huhuhu... for those yg ada handphone yg ada lampu suluh tu, bolehlah tlg suluhkan kat kitorg...

Nk dijadikan citer lg, time nk blk plak, msalah tul nk carik pintu yg masih bkk... dahlah keadaan dlm DTC tu mcm maze... dahla gelap gulita... sesat barat kitorg dibuatnya... tp akhirnya kami jumpa gak pintu yg still x dikunci. time nk blk plak, x da bas dh... sedey jer... kene blk jln kaki... penat giler seh... tp seperti klimaks apa2 citer pun, akhirnya ada gak kereta senior UMITF gak ler, yg menumpangkan kitorg blk kolej.

Perghh... mmg mlm yg memenatkan... tp x pe sumer tu pengalaman... sbnrnya, sblm kitorg gi ke DTC tu, aku dan kwnku yg lewat ke DTC wat detour gi fakulti ekonomi nk gi tgk AIESEC interaction night. best gakla sbb kitorg dpt knl dgn ramai org baru... lagipun ada game gak... seronok... perkara yg plg memenatkan tu, nk naik ke dewan kat fakulti ekonomi tu. tangganya punyalah tinggi. aku dpt rasakan mcm separuh drpd tangga Batu Caves. huhuhu... betapa penatnya nk naik tangga tu... dahla sebelum tu tersesat ke fakulti akaun. nasib baik fakulti ekonomi tu sebelah jer dgn fakulti akaun.

itulah dia pengalaman mlm ku semalam, 23 Julai 2009.

Tuesday, July 21, 2009

UM pics...


maskot kolej 10 time kat DTC...


ME... ^_^


me and my pwens...


my pwens and I


My pwens.... time MHS...

Wednesday, July 15, 2009

UM...

Pada entryku yg lps, aku citer skit psl aku dh jd mahasiswa kan? betulla tu... ni nk citer lbh pnjg skit...

Aku rasa berbangga sbb aku dterima msk kat universiti terulung kat Malaysia ni. Nak diceritakan, aku ni mmg dah ditakdirkan dgn UM sjk aku lahir lg. Tmpt aku lhr jer kat Hospital Universiti atau kini dikenali sbg PPUM @ Pusat Perubatan UM. so, deep down, mmg aku ni dh lama gak la jd anak UM ni... tp aku dibsrkn dlm suasana UKM sbb mak aku graduate dr sana, and my father kerja kat sana sampai skrg cuma skrg dah naik pangkat dan ditukarkan kat HUKM which also known as PPUKM.

Aku ditawarkan kursus Bachelor in Information Technology. Alhamdulillah, mmg pilihan pertama aku. Aku ingat nk pursue dlm majoring Multimedia. InsyaAllah...

Aku nk citer apa lg pun aku x tau sgt, sbb aku baru bbrp minggu pun kat sini. masuk minggu ni dah 3 minggu la aku kat sini. Haluansiswa hari tu boleh tahanla. x da la rushing2 sbb kiotorg dikuarantinkan kat kolej masing2 so apa2 aktiviti sumer wat kat kolej kecuali aktiviti Lafaz Aku Janji. time tu kitorg dikumpulkan kat DTC. Part plg best, time lwn cheers dan subs. tu la pengalaman plg manis. Bila sumer kolej dah berkumpul dlm satu tmpt, sumer nk tnjk khebatan msg2 la... hehehehe... termasuklah kitorg, penguni kolej KKTAZ. Yg pasti MHS09/010 x da la bosan sgt, sbb ia tetap ada manisnya... MHS time PASUM dulu lg hectic la...

Walaupun MHS kali ni x mcm MHS PASUM dulu, time MHS ni la aku kene asthma attack. mana x nya, akunya bilik, mak ai! tingkat 3 dan tangga - tangganya betul2 mencabar kesabaran dan ketahanan diri... hehehehe... lama2 mmg blh kurus aku... kat sini dahla mmg byk tangga... kolej ni aku rasa mmg blh dipanggil Batu Caves... byk sgt tangga...

Kolej ni juga begitu terkenal dgn binatangnya iaitu MONGEK! (seperti yg dituturkan oleh PM SP. Sorry SP) ^_^ Monyetla sbnrnya... mmg byk giler monyet kat sini. blh kira cam zoo la jgk tp utk spesies ni jer.... oklah, dh x da citer sgt dh... gmbr pun x da gak... nnti ada gmbr dan video sumer, aku upload la... skrg x da usb cablenya lg... huhuhu... ^_^

Thursday, July 9, 2009

Aku kini sbg mahasiswa UM...

Kini aku telah bergelar seorang mahasiswa UM... jurusan IT... baru 4 hari selepas minggu haluansiswa aku kat sini. aku ditempatkan di kolej kediaman ke-10. kat sini x mcm kolej 12. kolej 12 byk skit la facilitiesnya. tp after all, kat sini pun best jgkla... walaupun, kene jln naik tangga jer... lama2 ok kot... okla... x byk mende pun aku nk kene citer... nnti aku update lg blog aku ni...


Thursday, May 28, 2009

Chit Chat of Beautiful Ladies...

Know what, aku baru discover pasal siapakah panelist dr Malaysia untuk rancangan kat KBS World, Chit Chat of Beautiful Ladies. Sedeykan.... tu pun setelah dia dah blk ke Malaysia. aku x sempat nk tgk rncgn tu time dia ada sbg panelis... sob... sob...

Aku terbaca interview dia dkt blog Kpopped. Proud la kan, ada wakil Malaysia. Apa yg membuatkan aku bertambah suker dgn dia ni, dia grad dlm course yg aku prnh dream jgk suatu ketika dulu. Sblm aku mndpt result asasiku. Well, sumer dh jd sejarah. Maybe I'm not as smart as her or as lucky as her tp x pe, I'll take it as a challenge. Aku akn mencapai juga impian aku suatu hari nnti iaitu menjejakkan kaki aku di sebuah negara yg bernama
KOREA SELATAN.

Anyway, blk kpd cerita td, this girl namanya, Sophia Suraya bt Ridza Abduh. Dia mndpt twrn dr JPA untk smbg bljr ke Korea. Dia bljr dlm course Electrical & Electronic Engineering (well a dream which I have to get over it)... during dia bljr kat sana la dia wat part time msk rncngn ni.

Another thing yg wat aku suka dgn dia sbb dia x takut atau malu utk menerangkan kenapa dia x blh minum arak and mkn babi. Itu sbb aku agk respekla dgn dia ni. Dhla fluent ckp Korea... Mmg totally respekla. Msh ingat ttg asal usul dirinya sbg seorg Melayu dan Muslim. Well done, Sophia.

Next thing you know dia skrg akn mula bkerja di syarikat Korea, LG(cwgn Malaysia la... ^_^) hee.... Jealous pun ada dgn dia tp at the same time proud dgn pncpain dia. Eventhough dia tdk brp dikenali dlm entertainment biz di Malaysia, tetapi di Korea, dia diknali...

This is Sophia Ridza. Our own Malaysian panelist on Korea show and FYI, KBS World is being watched by people all over the world.

Ada gak satu special 100th episode rncngn di mana Sophia ni kena what entrance dgn leader kumpln Jewelry, Park Jung Ah. Bila tgk blk, diorg mmg ada iras la... Nari dgn nyanyi lagu Baby One More Time. Not bad gak la gadis Melayu ni nari utk lagu tu...

This is Park Jung Ah from Jewelry.

This is the vid of the entrance... diorg performance lps performance nobody ni la...



Ada gak satu episod ni which is ada Korean Namja suker kat dia. Nama mamat Korea ni Jong Dong Ok. Dia ni bartender. sweet giler time dia propose kat Sophia supaya kuar date dgn dia... mmg sweet la... hehehe... ni klip vid diorg...


Aku akn menjadikan dia ni Idola aku. From now on, aku akn practice dn menambahkan pembljrn aku dlm bhs Korea. Aku tahu kalau aku ikhlas dan berusaha bersungguh - sungguh, aku akn ke sana juga satu hari nnti. I'm going to prove to everyone that I can achieve what I want. InsyaAllah....


Monday, May 25, 2009

kerja??? hurmm...

Dah lama aku menanam anggur kat rumah... sudah tiba masanya utk aku melebarkan horizon aku. InsyaAllah mulai 1 Jun ni aku akan bekerja di GSC Summit Subang Jaya.

Aku memang dah lama nk kerja dkt pawagam ni. Entahla, aku dahla mmg suker tgk wayang. So, kalau dpt keje kat Panggung Wayang ni kira a dream come true la... hehehe.

Semoga aku akan bekerja dgn baik sementara tgh tunggu tawaran nak masuk IPTA. At least ada la secebis pengalaman bekerja dlm hidup aku yg dull ni... hehe.
Wish me luck k.

Semoga kerja ini membawa keberkatan dalam hidup aku dan membuka segala peluang untuk aku menempuh kehidupan ini. Semoga kerja ini juga akan membuka pintu rezeki aku untuk masa akan datang.... Amin.

Tuesday, May 19, 2009

Resultku dah kuar...

Resultku dah kuar... pg td baru jer check. huhuhuhu... not as good as I tought. aku dapat same result as the final first semester. huhuhu. not reach the 3.0 at all... 2.89... jer... huhuhu... sedey aku...

maybe ini yang aku deserve. It's ok. aku redha. skrg aku cuba nk melayakkan diriku untuk IPTA. mybe after this aku akn pursue dlm bdg komputeran. AI mybe. Artificial Intelligence. anyway, I hope I'll be successful in the course that I'll take. Hopefullyla... Engineering dah mmg x layak dah... huhu. InsyaAllah aku akan berjaya dalam kehidupan ini. Amin...
Amirah! You can do this. Aja! Aja! Fighting!

Friday, May 15, 2009

My grandparents are on newspaper...

Bestnyer, atuk dgn opahku masuk newspaper... huhu... surat khabar Harian Metro berarikh 14 Mei 2009, hari Khamis. Bangga aku sebagai cucu mereka. Diorang ditemubual untuk terapi yang diorg guna. aku pun pernah buat gak terapi tu kat rumah opah ngan atuk aku. bolehla... mesin tu macam mengionisekan darah kita. eloklah untuk kesihatan... Semoga mereka dipanjangkan umur dan sihat selalu, Amin....



ni la artikelnya with my grandparents on it...


ni plak artikel cerita pasal mereka...



ni pic diorg, atukku, Mohd Ishak Mohd Jah, opahku, Zaiton Katib

Monday, May 11, 2009

Mother's Day

Happy Mother's Day to my mum, Rizalina Mohd Ishak.



You've been a great mum to me for the past 19 years, 2 months and 9 days. I know it must be hard to be a working mum. To do works in office with an 'understanding' boss, to entertain husband and daughters when you get home. It must be hard for you. I'm sorry if my behavior all these years making you angry or sad.


Thanks ibu, without you, I won't be here living as healthy as I am right now. I love you, ibu. May Allah bless your life with a longlive and a good fortune.


this is the cake that my sisters and I bought for my mum.


a black forest cake...

M-O-T-H-E-R
"M" is for the million things she gave me,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save me,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
Put them all together, they spell "MOTHER,"
A word that means the world to me.
- Howard Johnson

Allah kurniakan ibu dalam hidupku,
There's nothing in this world that can replace your place,
You always give me hope when I was down,
Dalam banyak - banyak wanita di dunia ini, Allah telah memilih wanita yang bernama Rizalina Mohd Ishak untuk menjadi ibuku,
I am very thankful to Allah for her,
She is my life,
She is my inspiration,
She is everything to me,
Semoga Allah mengurniakan kesihatan yang baik, umur yang panjang dan rezeki yang murah kepadanya,
She deserve the best,
I love you mum,
You will always be mum, dunia dan akhirat, forever and ever...
- your Daughter, Nuramirah Liyana Roslan