아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Thursday, May 28, 2009

Chit Chat of Beautiful Ladies...

Know what, aku baru discover pasal siapakah panelist dr Malaysia untuk rancangan kat KBS World, Chit Chat of Beautiful Ladies. Sedeykan.... tu pun setelah dia dah blk ke Malaysia. aku x sempat nk tgk rncgn tu time dia ada sbg panelis... sob... sob...

Aku terbaca interview dia dkt blog Kpopped. Proud la kan, ada wakil Malaysia. Apa yg membuatkan aku bertambah suker dgn dia ni, dia grad dlm course yg aku prnh dream jgk suatu ketika dulu. Sblm aku mndpt result asasiku. Well, sumer dh jd sejarah. Maybe I'm not as smart as her or as lucky as her tp x pe, I'll take it as a challenge. Aku akn mencapai juga impian aku suatu hari nnti iaitu menjejakkan kaki aku di sebuah negara yg bernama
KOREA SELATAN.

Anyway, blk kpd cerita td, this girl namanya, Sophia Suraya bt Ridza Abduh. Dia mndpt twrn dr JPA untk smbg bljr ke Korea. Dia bljr dlm course Electrical & Electronic Engineering (well a dream which I have to get over it)... during dia bljr kat sana la dia wat part time msk rncngn ni.

Another thing yg wat aku suka dgn dia sbb dia x takut atau malu utk menerangkan kenapa dia x blh minum arak and mkn babi. Itu sbb aku agk respekla dgn dia ni. Dhla fluent ckp Korea... Mmg totally respekla. Msh ingat ttg asal usul dirinya sbg seorg Melayu dan Muslim. Well done, Sophia.

Next thing you know dia skrg akn mula bkerja di syarikat Korea, LG(cwgn Malaysia la... ^_^) hee.... Jealous pun ada dgn dia tp at the same time proud dgn pncpain dia. Eventhough dia tdk brp dikenali dlm entertainment biz di Malaysia, tetapi di Korea, dia diknali...

This is Sophia Ridza. Our own Malaysian panelist on Korea show and FYI, KBS World is being watched by people all over the world.

Ada gak satu special 100th episode rncngn di mana Sophia ni kena what entrance dgn leader kumpln Jewelry, Park Jung Ah. Bila tgk blk, diorg mmg ada iras la... Nari dgn nyanyi lagu Baby One More Time. Not bad gak la gadis Melayu ni nari utk lagu tu...

This is Park Jung Ah from Jewelry.

This is the vid of the entrance... diorg performance lps performance nobody ni la...



Ada gak satu episod ni which is ada Korean Namja suker kat dia. Nama mamat Korea ni Jong Dong Ok. Dia ni bartender. sweet giler time dia propose kat Sophia supaya kuar date dgn dia... mmg sweet la... hehehe... ni klip vid diorg...


Aku akn menjadikan dia ni Idola aku. From now on, aku akn practice dn menambahkan pembljrn aku dlm bhs Korea. Aku tahu kalau aku ikhlas dan berusaha bersungguh - sungguh, aku akn ke sana juga satu hari nnti. I'm going to prove to everyone that I can achieve what I want. InsyaAllah....


Monday, May 25, 2009

kerja??? hurmm...

Dah lama aku menanam anggur kat rumah... sudah tiba masanya utk aku melebarkan horizon aku. InsyaAllah mulai 1 Jun ni aku akan bekerja di GSC Summit Subang Jaya.

Aku memang dah lama nk kerja dkt pawagam ni. Entahla, aku dahla mmg suker tgk wayang. So, kalau dpt keje kat Panggung Wayang ni kira a dream come true la... hehehe.

Semoga aku akan bekerja dgn baik sementara tgh tunggu tawaran nak masuk IPTA. At least ada la secebis pengalaman bekerja dlm hidup aku yg dull ni... hehe.
Wish me luck k.

Semoga kerja ini membawa keberkatan dalam hidup aku dan membuka segala peluang untuk aku menempuh kehidupan ini. Semoga kerja ini juga akan membuka pintu rezeki aku untuk masa akan datang.... Amin.

Tuesday, May 19, 2009

Resultku dah kuar...

Resultku dah kuar... pg td baru jer check. huhuhuhu... not as good as I tought. aku dapat same result as the final first semester. huhuhu. not reach the 3.0 at all... 2.89... jer... huhuhu... sedey aku...

maybe ini yang aku deserve. It's ok. aku redha. skrg aku cuba nk melayakkan diriku untuk IPTA. mybe after this aku akn pursue dlm bdg komputeran. AI mybe. Artificial Intelligence. anyway, I hope I'll be successful in the course that I'll take. Hopefullyla... Engineering dah mmg x layak dah... huhu. InsyaAllah aku akan berjaya dalam kehidupan ini. Amin...
Amirah! You can do this. Aja! Aja! Fighting!

Friday, May 15, 2009

My grandparents are on newspaper...

Bestnyer, atuk dgn opahku masuk newspaper... huhu... surat khabar Harian Metro berarikh 14 Mei 2009, hari Khamis. Bangga aku sebagai cucu mereka. Diorang ditemubual untuk terapi yang diorg guna. aku pun pernah buat gak terapi tu kat rumah opah ngan atuk aku. bolehla... mesin tu macam mengionisekan darah kita. eloklah untuk kesihatan... Semoga mereka dipanjangkan umur dan sihat selalu, Amin....



ni la artikelnya with my grandparents on it...


ni plak artikel cerita pasal mereka...



ni pic diorg, atukku, Mohd Ishak Mohd Jah, opahku, Zaiton Katib

Monday, May 11, 2009

Mother's Day

Happy Mother's Day to my mum, Rizalina Mohd Ishak.



You've been a great mum to me for the past 19 years, 2 months and 9 days. I know it must be hard to be a working mum. To do works in office with an 'understanding' boss, to entertain husband and daughters when you get home. It must be hard for you. I'm sorry if my behavior all these years making you angry or sad.


Thanks ibu, without you, I won't be here living as healthy as I am right now. I love you, ibu. May Allah bless your life with a longlive and a good fortune.


this is the cake that my sisters and I bought for my mum.


a black forest cake...

M-O-T-H-E-R
"M" is for the million things she gave me,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save me,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
Put them all together, they spell "MOTHER,"
A word that means the world to me.
- Howard Johnson

Allah kurniakan ibu dalam hidupku,
There's nothing in this world that can replace your place,
You always give me hope when I was down,
Dalam banyak - banyak wanita di dunia ini, Allah telah memilih wanita yang bernama Rizalina Mohd Ishak untuk menjadi ibuku,
I am very thankful to Allah for her,
She is my life,
She is my inspiration,
She is everything to me,
Semoga Allah mengurniakan kesihatan yang baik, umur yang panjang dan rezeki yang murah kepadanya,
She deserve the best,
I love you mum,
You will always be mum, dunia dan akhirat, forever and ever...
- your Daughter, Nuramirah Liyana Roslan



Saturday, May 9, 2009

something happened today...

something happened in my family today... well, actually my parents bergaduh hari ni... tp biasalah tu kan aku pun dh tak kisah dh... its just that, I think my parents ni x da sefahaman... tp still aku bersyukur that they are still together for the sake of my sister and I and their relationship...

well, aku rasa diorg punya 'Gaduh" la yang make me motivated to pursue my dream... aku pun take some lessons in finding my future husband gak...
so, skrg aku kenalah pandai cari the right one for me...
My own Mr. Right...

aku x nk jd mcm parents aku... sbb duit gaduh... Aku mahukan satu kehidupan keluarga yang stabil and happy... InsyaAllah...

well, about Mr. Right tu, sumer kerja Allah... kita kena usaha jerla... InsyaAllah, Allah dah janjikan lelaki yang baik untuk wanita yang baik... Aku kena jadi baiklah kalau camtu... hehehehe.... tp aku pun x blhla memilih sgt... sbb aku ni bknnya lawa and byklah sgt kelamahan aku ni... tp aku redha dan aku percaya dgn qada' dan qadar... and I believe there's someone out there for me... and another thing that I believe is
"the beauty lies on the eye of the beholder". InsyaAllah...

know what, Metrowealth kuarkan satu filem baru tau... Syurga Cinta... Islamic love story... best btul teringin aku nk tgk tp blum kuar lg... citer dia menarik. kena betulla dgn jiwa aku. Heliza AF5 pulak tu...

here some preview citer tu...



by the way, citer ni kuar 21 May 2009. jom gi tgk!!! ^_^

My life right now....

Aku skrg tgh x wat pape... duk melepak kat rumah jerla... membesarkan badan... hehehe.... almost sebulan dah aku duk kat rumah ni... tgh tnggu result jerla skrg ni... lps tu nk msk U plak... InsyaAllah...

here some picture sblum aku blah dr Kolej aritu...

ni bilik aku... aku x prnh lepak bilik org sbb bilik aku la jd tmpt org lepak... hahaha....


aku dgn bilik aku buat kali terakhir... huhuhu...



ni meja aku time tgh pereksa...


ni plak angka giliran ku...



mejaku sblm dikemas...

messy giler kan meja aku time ni... hihihi... bajet study la ni... study last minute cam gini la... hehehe...