아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Thursday, July 30, 2009

My Too Perfect Sons/The Sons of Sol Pharmacy House (Review Episod 32)

Aku nk citer pasal citer yg aku follow kat KBS World... time aku tgh tunggu result UPU dulu, blhla ikut citer ni kat tv... skunk, aku terpaksa ikut secara online jer... kesian aku... huhuhu.... sedih tak... tp aku rasa sedih kot... tp x kisahla. belajar punya pasal, ada mende yg kita kene korbankan.
Hari tu, aku online kat library laju skit... dkt KBS World, baru episod 27 hari Sabtu ni tp aku ikut kat online dah episod 32 dah... hahaha. lg best hehe...

Tajuk citer ni My Too Perfect Sons atau kalau kat Europe or US, The Sons of Sol Pharmacy House. citernyer tntg 4 anak lelaki kluarga Sol yg dh sampai umur sepatutnyer kawin tp x kawin2... huhuhu... kesian mak dia... dah la ank2nya lelaki, kene jaga pak mertua dia, husband dia lg... kesian giler... tp lately, anak dia yg ketiga tu, dh kawin la... kalo tgk gmbr kat atas ni, yg pakai cermin mata tu... dia kawin dgn pelakon lg... bagusla... huhu.

Yg penting, aku nk citer pasal episod 32 yg aku tgk online haritu... dh la x da subtitle, aku kne la fhm sendiri... tp bagus jgk, blhla aku praktikkan pemahaman bahasa korea aku... huhu. okey, episod 32, Kim Bok Shil atau Nurse Kim, yg selama ni bekerja sebagai nurse kat klinik kanak2 anak kedua keluarga Sol ni, Song Daepung, dia dh berenti. Sbb dia dh tension dan fed up dgn perangai Daepung yg x brp nk serius whether nk dgn dia atau x... 3 thn kot keje dgn org yg dia suker dan dah close giler dgn family org yg dia suker tu... then, lelaki yg dia suker, blh wat x lyn jer dgn dier... kureng btol... bengang aku dgn si Daepung tu...

Aku kesian giler tgk si Bok Shil ni. kalau tgk muka dia mmg rasa cam sedey jer... yelah, rasa cam bertepuk sebelah tgn jer kan... Bok Shil ni selalu giler wat keje kat rumah Daepung ni. tolong mak Daepung ni masak, kemas rumah tp yg aku heran, mak Daepung ni tetap x nk Bok Shil jd menantu dia... heran tul aku... hisy2...

Back to citer episod 32, lps Bok Shil berenti, family dia cari dia blk, mana x nyer slps 3 thn menghilang... dia menghilang sbb apa aku x tau... then, baru la ku tau yg sbnrnyer si Bok Shil ni ank org kaya.. Perghh... mmg kagum giler la.. tp aku dh boleh agk dh sbb ada satu time Miran gi rumah dia, brg2 kat rmh dier sumer mhl2... dr perkakas dapur sampai la ke mesin basuh dia... tp time tu still nmpk mcm misteri jer tau... huhu...

Tgkla muka dia time ni... tgh sedey sbb Daepung telah mengelirukan hati dan perasaan dia... huhu... muke dia mmg menyedihkan giler... kesian giler aku tgk... time ni dia tgh meluahkan perasaan dia kat Miran. last2 Miran ni jd best fren dia plak.. huhu...

Apa yg mengejutkan aku lg time episod 32 ni, dia dah wat makeover. mmg lawa giler... serius lawa... tgk gmbr kat bwh ni... tgkla betapa differentyer gmbr di bwh dgn gmbr kat atas ni... huhu..


Ni gmbr aku copy kat Soompi forum. kat forum tu mmg best giler sbb diorg lg cepat dr KBSW. best gilerla... aku update translation kat sana la... best la...


Benda yg wat aku plg x blh blah, satu scene ni la... kat hospital. time ada sekumpulan doktor sedang bergerak ke wad pesakit, ada sorg doktor perempuan ni... plg x blh blah, tetiba ada announcer pgl satu nama... "Jennifer Kim seongseonim, Jennifer Kim seongseonim".. x blh blah... drpd Kim Gan (Nurse Kim) dh jd Kim Seongseonnim(Dr Jennifer Kim, sorry kalo salah eja seongseonnim... peace..) tu perkara yg plg x blh blah dlm episod 32 ni... huhu... aku mmg looking forward giler nk tgk episod 33. x ada subtitle pun x pe la... janji dpt tgk citer ni... nnti pepandai la aku fhmkan... hehehehe.... aku nk tgk camne reaksi Daepung biler jumpa dgn Bok Shil nnti... hahahaha....

Aku time dpt tahu Bok Shil ni nama sbnrnya, Jennifer je aku dh amaze giler... thp teruja aku terexcite giler... aku x tau camne nk show kan excited aku tu. nk citer kat org, mana ada diorg tgk citer ni... sedey jer aku.. aku pun x blh lebih2 sgt excited sbb aku kat dlm library time tu... gelak kihkihkih je la... dahla ada org plak time tu... hehehe. segan aku... huhu. kalau dgn family aku diorg mmg dh fhm dh hyper aku biler terlebih excited... aku ingat lg time konsert last AF3 dulu, time persembhn Felix, tetiba diorg bawa Akma, aku blh melompat dr kerusi ke bwh... terlompat2 aku... hahaha... aku pun rasa pelik dgn terlebih semangat atau excited terlebih aku... hihihi. aku pun pelik dgn diri aku ni... huhu...

Okey la, nnti aku update lg pasal citer ni... kalau aku ada masa la... peace y'all... >_<





Friday, July 24, 2009

Pada suatu malam....

As a junior in my faculty, I've joined the latest FSKTM project which is UMITF. It'll being held on 24th until 26th of July 2009. I am excited to join this kind of project. Tomorrow I'll have to do my job in the security part. Last night, we have a preparation at the DTC because today is the grand opening for the event. So, we have to do all the goody bags filling and preparation for tomorrow...


To make it more dramatic, time kitorg tgh susun2 goody bags tu, tetiba pak guard gi tutup lampu kat DTC tu... sedey jer kitorg sbb kene keje dlm gelap. mmg gelap gegilerla. dah la DTC tu sejuk sesangat. kesian giler... then, pak guard tu bkk lampu sekejap, then dia tutup balik lantas menghalau kami sumer pulang sbb dah lewat sangat... so, again kami terpaksa bekerja dalam keadaan gelap. working in the darkness... huhuhu... for those yg ada handphone yg ada lampu suluh tu, bolehlah tlg suluhkan kat kitorg...

Nk dijadikan citer lg, time nk blk plak, msalah tul nk carik pintu yg masih bkk... dahlah keadaan dlm DTC tu mcm maze... dahla gelap gulita... sesat barat kitorg dibuatnya... tp akhirnya kami jumpa gak pintu yg still x dikunci. time nk blk plak, x da bas dh... sedey jer... kene blk jln kaki... penat giler seh... tp seperti klimaks apa2 citer pun, akhirnya ada gak kereta senior UMITF gak ler, yg menumpangkan kitorg blk kolej.

Perghh... mmg mlm yg memenatkan... tp x pe sumer tu pengalaman... sbnrnya, sblm kitorg gi ke DTC tu, aku dan kwnku yg lewat ke DTC wat detour gi fakulti ekonomi nk gi tgk AIESEC interaction night. best gakla sbb kitorg dpt knl dgn ramai org baru... lagipun ada game gak... seronok... perkara yg plg memenatkan tu, nk naik ke dewan kat fakulti ekonomi tu. tangganya punyalah tinggi. aku dpt rasakan mcm separuh drpd tangga Batu Caves. huhuhu... betapa penatnya nk naik tangga tu... dahla sebelum tu tersesat ke fakulti akaun. nasib baik fakulti ekonomi tu sebelah jer dgn fakulti akaun.

itulah dia pengalaman mlm ku semalam, 23 Julai 2009.

Tuesday, July 21, 2009

UM pics...


maskot kolej 10 time kat DTC...


ME... ^_^


me and my pwens...


my pwens and I


My pwens.... time MHS...

Wednesday, July 15, 2009

UM...

Pada entryku yg lps, aku citer skit psl aku dh jd mahasiswa kan? betulla tu... ni nk citer lbh pnjg skit...

Aku rasa berbangga sbb aku dterima msk kat universiti terulung kat Malaysia ni. Nak diceritakan, aku ni mmg dah ditakdirkan dgn UM sjk aku lahir lg. Tmpt aku lhr jer kat Hospital Universiti atau kini dikenali sbg PPUM @ Pusat Perubatan UM. so, deep down, mmg aku ni dh lama gak la jd anak UM ni... tp aku dibsrkn dlm suasana UKM sbb mak aku graduate dr sana, and my father kerja kat sana sampai skrg cuma skrg dah naik pangkat dan ditukarkan kat HUKM which also known as PPUKM.

Aku ditawarkan kursus Bachelor in Information Technology. Alhamdulillah, mmg pilihan pertama aku. Aku ingat nk pursue dlm majoring Multimedia. InsyaAllah...

Aku nk citer apa lg pun aku x tau sgt, sbb aku baru bbrp minggu pun kat sini. masuk minggu ni dah 3 minggu la aku kat sini. Haluansiswa hari tu boleh tahanla. x da la rushing2 sbb kiotorg dikuarantinkan kat kolej masing2 so apa2 aktiviti sumer wat kat kolej kecuali aktiviti Lafaz Aku Janji. time tu kitorg dikumpulkan kat DTC. Part plg best, time lwn cheers dan subs. tu la pengalaman plg manis. Bila sumer kolej dah berkumpul dlm satu tmpt, sumer nk tnjk khebatan msg2 la... hehehehe... termasuklah kitorg, penguni kolej KKTAZ. Yg pasti MHS09/010 x da la bosan sgt, sbb ia tetap ada manisnya... MHS time PASUM dulu lg hectic la...

Walaupun MHS kali ni x mcm MHS PASUM dulu, time MHS ni la aku kene asthma attack. mana x nya, akunya bilik, mak ai! tingkat 3 dan tangga - tangganya betul2 mencabar kesabaran dan ketahanan diri... hehehehe... lama2 mmg blh kurus aku... kat sini dahla mmg byk tangga... kolej ni aku rasa mmg blh dipanggil Batu Caves... byk sgt tangga...

Kolej ni juga begitu terkenal dgn binatangnya iaitu MONGEK! (seperti yg dituturkan oleh PM SP. Sorry SP) ^_^ Monyetla sbnrnya... mmg byk giler monyet kat sini. blh kira cam zoo la jgk tp utk spesies ni jer.... oklah, dh x da citer sgt dh... gmbr pun x da gak... nnti ada gmbr dan video sumer, aku upload la... skrg x da usb cablenya lg... huhuhu... ^_^

Thursday, July 9, 2009

Aku kini sbg mahasiswa UM...

Kini aku telah bergelar seorang mahasiswa UM... jurusan IT... baru 4 hari selepas minggu haluansiswa aku kat sini. aku ditempatkan di kolej kediaman ke-10. kat sini x mcm kolej 12. kolej 12 byk skit la facilitiesnya. tp after all, kat sini pun best jgkla... walaupun, kene jln naik tangga jer... lama2 ok kot... okla... x byk mende pun aku nk kene citer... nnti aku update lg blog aku ni...