아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Sunday, July 13, 2014

July 2014 Post, Ramadhan 1435H

Asalamualaikum...
Dah lama x update sini... perasaan nak update mmg ada tp tu la... malas pun ada, semua ada la...
ada jer bende yg menghalang nye >.<
Sekarang tgh ada feel nak menulis, tu la yg menulis ni...

first skali nak citer. I already broke the news to my supervisor... like yep, this is definitely my decision that I'm going to take.
InshaAllah after solat istikharah yg telah dibuat, perasaan lebih berat kepada teruskan.. and somehow, ianya lebih jelas dari sebelum ini...
Alhamdulillah... dan harapnya Allah permudahkan segala - galanya...
Walaupun tadi ayah ada juga cakap yg he prefer for me to kerja dgn orang lg... because I already have degree...
bila bincang balik dgn my sister td, dia pun cakap, "apa-apa pun, ni hidup kau... kau yg kena buat keputusan yg mana kau rasa terbaik untuk kau. ayah punye perspektif, sbb kau dah hbs duit belajar semua, so he prefer you to get a monthly wages... stable... tp kalau kau ada bende lain nak buat, ko kene prove kat diorg la yg ko blh buat... tu je.. "
Apa yg dia cakap tu betul... the best way now, aku kene PROVE kan my decision going to make me a better person and gain good things for me and my family... of course...
aku dah malas nak berat-beratkan fikiran aku dah...
nak buat... x nak x yah buat... tu je...
hidup kalalu nak fikirkan kebaikan untuk semua orang susah jgk...
InshaAllah, He knows best... mungkin ada hikmah di sebalik keputusan aku ini...
be it a good thing or bad thing will come, aku hanya perlu jd lebih positif dalam menghadapinya...
InshaAllah... :)

Okay, stop on that, hari ni dah masuk Ramadhan yg ke-16. dah separuh bulan dah lalui Ramadhan ni...
1st half ramadhan ada gak tinggal2 tarawih... InshaAllah, goals untuk 2nd half supaya dapat lengkapkan tarawih and bacaan Al-Quran aku... InshaAllah...