아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Tuesday, September 30, 2008

Syafika Alya & Raya...

Lebih kurang seminggu lebih gak aku tak hupdate kat sini... hari jumaat lps, aku blk rmh... sampai2 rmh je aku dikejutkan dgn berita yg mak aku nk amik baby kat rumah Datin (rumah bos mak aku yg dkt je ngan rmh aku. >yelah, dah family aku menyewa kat rmh bos mak aku)... mak aku pun blk time buka... mak aku sampai je, mak aku msuk dgn mendukung seorang bayi... cumil giler.... nama dia SYAFIKAH ALYA... sblum tu, aku, my sis, ain, and my ayah berteka - teki apakah jantina baby tu... adik and my ayah hope for boy sbb dah adik - beradik aku sumer perempuan so, nk gakla rasa jaga baby lelaki tapi seperti jangkaan aku, baby tu baby perempuan...



nilah Syafikah Alya... cute kan... :)

sebenarnya, baby ni ada family crisis. x perlulah aku ceritakan apa crisisnya... tp yg pasti lbh krg 2 hari 3 mlm, family aku telah diceriakan dgn kehadiran seorang bayi... setelah hmpir 9 thn, family aku x da baby, sumer agak kekok... yelah, adik aku yg last pun dah 9 thn dah...



Kitorg panggil dia ika... family dia panggil dia aliya. dah adik aku sorang tu pun, kitorg pgl alya, so, x blhla panggil dia alya...



my ibu ckp, dia ni mewarisi kecomelannya dr mak dia la... sbb bapak dia agak 'ireng' cam ayahku... hehe... lagipun, nenek dia ni cina mualaf... so, gene cina dia adala... cuba tgk kening dia tu...


serius, selepas bapak dia amik dia blk, aku rasa rindu gakla... tp aku sentiasa ingatkan diri aku yg dia ni anak org, so, dia pun mesti nk bersama dgn family dia... lg2 time raya...



dlm gambr ni, nmpk giler muka cina dia... gwiyeo, kawai, cumil GILER!!!!!!

Ramadhan semakin melabuhkan tirainya, Syawal menjelma tiba... Di kesempatan ni, sy, nuramirah liyana roslan ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kalau pernah terkasar bahasa, terngumpat kat belakang or dlm hati, termenyinggung perasaan org... sy nk mintak maaf byk2... semoga Syawal ni dpt merapatkan hbgn kita sesama saudara Islam...

Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin...

Sunday, September 21, 2008

Result math aku yg teruk....

Last week, I got my midsem result and its not what I expected... I sucked in my math subject... teruk giler keputusan aku... I failed 1 paper... if the D gred is a fail gred, so, i guess i failed 2 paper... Vector paper and Algebra paper aku mmg terk giler la... aku x tahu napa aku ni teruk giler dgn math... tp aku dah pernah mengalami markah yg lg teruk dan agak sama dgn situasi aku skrg...
aku tau yg aku blh buat lbh baik... InsyaAllah, final nnti aku akan berjaya... Amin... I got to fall in love with MATHEMATICS to make me success in it... gotta love MATH!!! gotta love MATH!!! MATH!!! MATH!!! MATH!!!

Sunday, September 14, 2008

Movies yg aku aku tgk over the weekends...

Weekend ni aku blk rmh cam biasa... blk2 rmh, seperti biasa, bawak je blk lecture2 notes... buatnya tak jugak... my mom fetch me n my sister then kitorg gi mydin nk shopping brg2 runcit skit utk berbuka puasa... aku pun amik peluang ni nk beli cd baru... kwn aku plak promote citer ayat-ayat cinta kat aku... aku pun apalagi, carilah citer ni...

sampai2 rmh, buka puasa, solat cam biasa then rest dpn tv... buku still dlm beg lg... kul 9 ada citer CLICK kat HBO... aku pun mengadap citer ni... best gak cier ni... pelakonnya, Adam Sandler... seperti yg diketahui ramai, Adam Sandler ni kan mmg kelakar giler... tp citer kali ni mmg agak difference skit dr watak2 sblum ni yg dia prnh bawa la... citer ni ada mesej... the most important thing in the world is FAMILY... scene yg plg menyentuh perasaan aku bila tgk citer ni bila time watak adam sbg michael tgh kejar anak dia, Ben, sbb nk srh ank dia pentingkan family... part tu mmg touching giler la...


ni vcd yg aku baru beli sbb kwn aku rekomen kan... love story in this movie mmg touching and sweet habis la... it's all about a man name, Fahri... dlm movie ni, aku blh tgk betapa seorg lelaki menjaga batas2 pergaulannya dgn perempuan... betapa seorg lelaki menghormati perempuan... dia hanya akan menyentuh perempuan tu bila perempuan itu sah menjadi isterinya... dlm movie ni jgk it show betapa Allah telah menjadikan setiap hambanya jodoh mereka masing - masing...

sebenarnya, movie ni menceritakan ttg seorg lelaki yg belajar kat Al-Azhar University. dia ni diminati oleh ramai perempuan sbbkan akhlaknya yg baik, sifat ambil berat dan prihatinnya... tanggungjawabnya terhadap Allah dan agama Islam... kiranya, kalau nk jd calon suami tu mmg sesuai giler la... jd idaman sumer wanita... akhirnya, Fahri ni jumpa jgk dgn jodohnya iaitu Aisyah, seorg muslimah yg menjaga auratnya, menjaga akhlaknya, menjaga keperibadiannya dan tidak menunjukkan auratnya kepada orang yg bkn muhrimnya... kiranya, dia ni perempuan idaman sumer lelaki dan perempuan yg menjadi inspirasi kepada perempuan2 lain...

part yg plg best dlm citer ni, bila Aisyah tu sanggup berkorban dgn merelakan suaminya, bernikah dgn perempuan lain semata - mata nk selamatkan suaminya drpd fitnah org dan selamat drpd dijatuhkan hukuman gantung... tetapi akhirnya, jodoh mereka berdua lebih kuat...

citer ni aku tgk last night... citer the butterfly effect 2... citer ni pun best gak... hero citer ni blh putar blk masa dgn hanya tgk gmbr... tp consequencesnya dia akan mengalami sakit dan future ttp akan berubah... lastly, dia yg mati utk selamatkan perempuan yg dia cintai dan ank dia.... agak best gaklah...




Monday, September 1, 2008

Waaa!!!! Dah nk blk hostel...

Jap lg aku dah nk blk hostel...

Kena wat kerja tutorial2 aku yg x siap2...

Sedeynyer.... first time x puasa dgn family...

Weekend jer boleh blk...

huhuhu....

Salam Ramadhan...

Ramadhan telah tiba lagi...

Inilah masa untuk kita memperbanyakkan lagi ibadah kita kepada Allah SWT...

Bulan Ramadhan yg penuh berkat perlulah kita isi dgn ibadah yg ikhlas hanya untuk DIA...

Di kesempatan ni ingin saya memohon maaf atas salah silap yang pernah saya lakukan secara sengaja atau tidak...

Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan baik...

Semoga segala ibadah kita diterima oleh Allah SWT...

Amin...


More RAMADHAN graphics