아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Wednesday, January 28, 2009

Bedtime Stories...

Aku baru jer lps tgk citer Bedtime Stories ni... best la citer ni... it tell us to kembangkan our imaginations... kalakar gak la citer ni... byk moral.. ala... as usual, Disneynya citer biasala... byk moral story... cause pasaran dia kanak2... another Adam Sandlernyer movie yg gempak... best2... 2 thumbs up... really love the storyline, where the kids can create their own story... where the creativity and imagination took place... its really cool... what makes it much more cool, the story that the nephew and the niece create, it become real and happened to the uncle... huhuhu... tu yg lg cool tu... bestla... citer ni... x sia2 tiket aku... kelakar pun kelakar... gelak gila2 aku td...

Tahun Baru Cina 2009

Tahun Baru Cina byk gak citer cina yg aku tgk... start smlm aku tgk citer Ah Long Pte Ltd... bapak kelakar and best giler citer ni... heroin citer ni pun lawa gak... aku pun baru knl dia... nama dia Fann Wong... a Singaporean actress... sbnrnya sblm ni aku ada baca artikel pasal filem terbaru dia, The Wedding Game kat dlm paper... so, x brp nak knl la dia ni... lps tgk 2 filem dia, aku rasa dia ni mmg actress yg mmg superb... best ly citer dia ni...
Citer Ah Long Pte Ltd, ni citer pasal ketua ah long yg nk ubah cara group dia kutip hutang... kira nk ubah cara diorg wat bisnes la... then, dia kahwin plak dgn org lembut... lg b'tambah klakar citer ni.... best giler...
gandingan Fann Wong & Mark Lee mmg superb... best giler.... aku nk cari cd or dvd citer ni...
Hari kedua cuti Tahun Baru Cina ni, aku tgk citer Just Follow Law... ni lagi satu citer superb yg kelakar hbs... best giler citer ni... Pelakon, Fann Wong lg & Gurmit Singh... dirg mmg kelakar hbs... citer ni pasal org yg tertukar soul diorg... yg lelaki msk dlm bdn perempuan, yg perempuan msk bdn laki... kelakar giler wa cakap lu... ending pun best gak...
Fann Wong & Gurmit Singh mmg kelakar habis dlm citer ni...


Filem baru Fann Wong... dlm filem ni, dia berlakon dgn pakwe dia, Christopher Lee... (kalau x silapla...) aku dpt rasakan yg citer ni mesti gempak gak... dia ni mmg totally talented la... best tgk movie2 dia... yg plg exclusive, citer ni ada Saiful Apek & Syanie lg tu... best tu...






ni trailer Ah Long Pte Ltd





ni plak funny vid dr Just Follow Law...



ni trailer citer The Wedding Game...

Saturday, January 24, 2009

post kedua thn 2009....

Sekarang aku tgh cuti midsem... baru hbs exam midsem... tension dgn all MATH things... bukannya aku x stdy tp aku still kantoi gak bila buat... entahlah, x taulah mcm mana... biarlah, kalau nk fikir2 jer, benda dh lps pun... tunggu jerla dpt result nnti... yg penting final nnti...
cuti ni aku nk nikmatinya sepuas - puasnya... tgk tv, surf internet... balas dendam ni... dh lama x dpt buat sumer ni... huhu... wat masa ni, television seires yg aku ikut, citer RONA RONI MAKARONI jerla... citer ni bst sbb ada couple yg aku suker giler tgk diorg berlakon, Bront Palarae dgn Sharifah Amani... diorg ni mmg best giler... superb... lakonan pun not bad... ni kira kali kedua la diorg berlakon sesama selepas SINDERELA... citer ni pun mmg kelakar habis, hasil karya Shahrul Ezad...
Rona Roni Makaroni... citer romantik komedi yg superb...
semalam aku tgk movie MY BEST FRIEND GRLFRIEND'S kat ASTRO BOX FFICE... dah mak aku langgan, aku pun tgk la... hihihi... citer ni seriously, romantik giler... aku suker giler... sweet jer... hero handsome, heroin cantik... mmg seswai la... best gegiler... citer ni pun agak bari gakla... thn 2008... sbnrnya, citer ni citer Philippines... tp best giler...
Romantik....

Another movie romantik yg aku tgk... jln citer ni agak biasa sbb dah byk citer Hollywood yg buat citer mcm ni... Sister mati, another sister kena jaga niece & x brp rapat... then, there's a great bond between them... jumpa plak this guy and fall in love with him... guy ni pun ada interest yg sama dgn this lady, which is, COOKING... memula, gaduh sbb rebut dapur, at last, they open their own restaurant... citer ni sweet gak la... aku suker citer2 mcm ni... yg plg best, nama kedai dia, gabung ketiga - tiga nama, Kate, Nick, Zoey's Bistro... dua2 chef plak memasak dlm satu dapur... perggh... romantik giler wa cakap lu... hehehe....

No Reservation for who is not single... ^_^

lately, asyik tgk citer yg sweet2 n romantik2 jer aku ni... hihi... lupa plak, aku dpt band 3 jer dlm MUET... huhu sedih dowh... aku aim untuk band 4... well, I think I'm not that good enough though... x pe la... English need to be practice and it is a matter of time...



Saturday, January 10, 2009

First Gig Aku...

New Year's Eve haritu ada gig kat UM... well, guess what? anjuran PASUM... kiranya bdk2 PASUM la yg organise sumer ni... aku, as a human being yg curious camne gig tu, pun pergilah menghadirkan diri... Well, honestly, I have a good time that night... aku mengekspresikan diri aku mlm tu... Best giler... band yg aku suker pun ada cam Julie Goes Overseas and Couple... yg lain2 tu aku lyn gakla lagu diorg... best2 gak..
At first, gig ni start agak lmbtla... dlm dkt kul 10 mlm... gig ni wat kat auditorium Kompleks Perdana Siswa. memula x ramai yg join gig ni. diorg sekadar tgk dr jauh jerla... so agak x happening la...
ni la flyers utk Gig mlm tu...
Opening mlm tu band PASUM la... diorg nyanyi 3 lagu kalau x silap aku la... boleh thn gakla performance diorg... they quite good with all the musical instruments... yg wat aku bertambah bangga tu, tutormate aku pun main gak... he play the guitar...


nilah band PASUM...



nilah dia tutormate aku tu... nama dia Radin...



As an opening, they did a good job...
Band yg memula perform is GRAY... sblm ni aku x prnh dgr pun psl band ni... tp lagu dia mm best2 gak... diorg bg myspace diorg... aku pun baru jer jumpa itupun dr page adik aku... kiranya adik aku knl diorg ni dulula dr aku... ni myspace diorg utk sesapa yg interestedla...

Gray, they rock!



Their songs pun best gak... blh wat lynla yg pastinya...
Second performance from the only female vocalist, STATIC EMILY. aku x lyn sgt performance diorg mlm tu... lgpun vokalis dia sakit tekak plak mlm tu... so their performance pun agak so-so jerla... sorry Static Emily... aku pun baru knl diorg ni... tp lagu2 diorg best... kalau dlm utk dgr2 bestla lyn... serius best x tipu tau...


Static Emily still did a good job walaupun vokalisnya sakit tekak...



Aku rasa diorg agak cool sbb girl yg jd vokal tau... lg satu, suara dia plak ada mirip2 Elyana tu...
After Static Emily, yg perform ialah band ska... perggh! diorg ni mmg heat up the environment, SHARP SHOOTER mmg gempak gilew mlm tu... skanking aku mlm tu... drpd x knl skanking tu apa, terus knl.. tp mmg Sharp Shooter lah yg merancakkan keadaan mlm tu... dgn lagu2 reggae diorg... pergh! mmg best! Gempak siot!... mmg GEMPAK wa ckp lu... (utk aku yg 1st time gi gig ni la...)



gmbr sharp shooter x brp jls sbb amik gne kamera kwn aku & terpaksa amik dr sudut blkg bdk2 tgh moshing... (bateri kamera aku plak dah kong.. kuang, kuang, kuang)



gmbr ni jelas skit... lagu Panji2 reggae tu best! Peace y'all!



nila geng2 skanking & gigging aku mlm tu... Atie & Nadia.. diorg ni mmg Cool gilew... best lyn gig ni dgn diorg...



time ni rest jap penat...
sebenarnya, lps Sharp Shooter perform, Sita Dewi plak yg perform... lagu2 diorg ni pun best2 gak tp sbbkan kbykkan org dh penat skanking dgn Sharp Shooter diorg pun kbykkannya duduk rehat la... then kitorg tunggu utk countdown... time nk countdown plak, lagu Final Countdown berkumandang... time part climax lagu tu, 'It's a final countdown', aku pun jumping & jiving la...

Lps jer countdown, JULIE GOES OVERSEAS plak yg perform. diorg ni mmg yg aku tunggu2... JGO rawks! mmglah mostly lagu diorg aku x prnh dgr, tp ada satu lagu yg aku plg tahu... SI DIA... diorgnya performance mmg aku lompat2, jumping & jiving... sumerla...


Julie Goes Overseas mmg gempak!


Gmbr ni dkt skit... diorg ni mmg best. lagu Si Dia mmg wat aku nyanyi skali dgn diorg... best giler...


ni gmbr aku amik dr myspace diorg... you guys can add them
www.myspace.com/juliegoesoverseas




ni video Personaliti Berubah kat UM...


best performance diorg... gmbr ni courtessy dr myspace diorgla...
last but not least, band indie yg ditunggu2 mlm tu, COUPLE.... aku pun mmg tunggu diorg ni... aku tau sumer lagu diorg kecuali lagu baru diorg ,'operator2' something la... tu jerla kot... lagu2 lain sumer aku tau... lagu pembuka 'Gotta Be My Gurl'... bestlah... lagu penutup plak mmg yg plg gempak 'Come Back Again'... lagu lain yg diorg main, lagu famous diorg, Tentang Kita and Rock & Roll... and again, aku jumping & jiving... perggh! memang Gempak glewla... best giler... Gempak siot....


ni vokalis dia... ni courtessy drpd frenster kwn aku la...


COUPLE rawks!



Diorg mmg gempakla... Gempak siot!


bdk2 tgh moshing....



jauhkan diri anda ladies kalau diorg tgh moshing....

nilah pengalaman first aku kat gig... lps dh lama, aku fikir blk, lps dh dpt rasa dan penuhi curiousity aku, aku rasa lps ni aku dh x gi lg kot gig2 ni... lg pun, its not fit with me... cuma bolehla lyn2 lagu indie ni dr jauh... tu jerla... oklah... hidup INDIE BAND! Support local band... INDIE BAND RAWKS THE WORLD!