아프고 힘들더라도 이것도 살아있어야 느끼는거니까 - 순정에 반하다

Thursday, August 13, 2009

Movies... Comics...

It's been awhile since I updating this blog... sbnrnya aku dh lama nk update tp bila ada idea, mls nk trn ke lobi kolej (sbb tu jer caranya aku nk on9), bila dah blh on9, x da mood tulis blog plak... so, skrg ni dh ada dua2... mood dan idea... idea lapuk je pun sbnrnya... x ksahla jnji ada mende nk
tulis...

Last week, aku gi Mid Valley gi tgk move that I've been longing to watch since Transformers... Itu pun aku tgk review or trailer citer ni kat E! Entertainment for Summer's movies and terus falls in love dgn citer ni... Transformers dulu pun tgk rushing2 sbb nk kejarkan klas kul 3. tgk movie start kul 12.00pm about 2 lbh baru hbs. dkt2 pukul 3 gaklah sampai ke fact... hahaha... sbb nk sgt tgk Transformers kat panggung, sanggup wat cam tu... Perghh... aku ni mmg mcm tu...

Blk pada cter td, aku g tgk cter The Proposal. Lepas hbs jer klas Ethnic Relation, aku terus amik bas g Mid. Penuh gak panggung time tu tapi berbaloila sbb cter tu best glerla bagiku. Though cter tu pretty cliche, tp best la... sbb agak comical. comedy dia fresh gler la... plg x blh bla, part Sandra Bullock as Margaret Tate nari ngan nenek Andrew Paxton by Ryan Reynolds kat dlm wood sambil chanting... klakar giler part tu... hahaha... aku mmg gelak nk nangis la time tu... ni klip part tu..




klakar part ni... hahaha... LMAO...
Aku paling suker skali scene akhir citer ni time Andrew tu ckp kat Margaret, "I want to married you because I want to date you", that was the most sweetest thing la... aku suker giler kot... pastu time org sumer ingat citer ni dh nk abis, dorg ddk blk, sbb part Margaret dgn Andrew and the whole family dia kene siasat dgn pegawai imigresen tu... kihkihkih... part tu pun funny giler... soklan2nya sumer merepek giler... citer ni mmg berbaloi di tonton... gi la wyg, tgk... serious best!!!


here comes the bribe.... haha... supposely, here comes the bride, ni here comes the bribe... hahaha




ni trailer citer ni...

tiket wayang pun gua simpan ni... hehe

Selepas menonton wayang, aku pun gi la MPH... Aku, kalau kat Mid tu, tgk wayang and gi MPH dh kira kewajipan la... hahaha... nerdy kan??? well, this is me... aku x da interest nk gi check out kedai2 ni... aku pun gi la cari2 buku yg affordable dgn bajet aku time tu... aku ada jmpe novel Damya Hanna yg baru. bace jap sipnosis dia, mcm best jer... tp RM19.90...so, x blh... nntila... dh la top chart plak novel tu kat MPH...

Aku pun gi la jln2 lg... carila plak buku JAVA Proramming yg tutor aku suggest kan... check kat komputer MPH tu, kosong plak kuantitinya... so, aku gi jejalan lg ke kwsn komik... belek punya belek, aku jmpa 2 komik best. Satu Daisuki by Kaoru and satu lagi Next Station by Xanviera. Komik Kaoru tu mmg dh lama aku cari... lengkap sdh koleksi komik Kaoru ku except for Helios Eclipse sbb komik tu bersiri... skrg ni dh sampai siri kelima ke keenam... mcm tu la lbh krg... then, aku pun bli and blkla... hehehe... dahla nk blk kolej tu kene mrh dgn pak cik bas sbb terslh naik bas... well, that's another story... next time la....


ni la komik Daisuki tu...


ni plak antara first Kaoru's comic yg aku bli... ni pun best gak, Kaoru's Cake House...




Colours by Kaoru



143 stand for I LOVE YOU... yg ni Siri Maskeret Cinta, skali dgn Colours...




ni la koleksi komik Kaoru ku...

Well cuti midsem ku dh nk mula starting tomorrow... Yay!!! ^_^ Mood cuti smbil frowning sbb kene wat programming kat rumah!!! :( keje mmg x henti2... well, nk wat camne... bljr punya psl kenela terima dgn seadanya...

cam biasala, ada masa update, x ada masa x update la... hehe